PIERIA  OLYMPOS  -  Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!



================================================================================================
*****Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Για ένα γρήγορο δείπνο, υγιεινό και νόστιμο - Ζυμαρικά με κοτόπουλο και σάλτσα λεμονιού..


Υλικά
 
  • 500 γρ. ζυμαρικά
  • 3 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 κ. γλ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (χωρισμένο)
  • 1 ματσάκι σπαράγγια, κομμένα στα τρία
  • 1/2 κ. γλ. νιφάδες πιπεριού τσίλι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Το χυμό από 2 λεμόνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
 
  1. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente.
  2. Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε 3 χοντρές λωρίδες. Αλατίστε τα παντού με αλάτι, σκόνη κρεμμυδιού και σκόνη σκόρδου.
  3. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τις λωρίδες κοτόπουλου. Μαγειρέψτε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά. Αφήστε στην άκρη σε ένα ξύλο κοπής για 5 λεπτά και κόψτε το σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
  4. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα σπαράγγια, το σκόρδο, τις νιφάδες πιπεριάς τσίλι και αλάτι κατά βούληση, μέχρι να γίνουν τραγανά.
  5. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε.
  6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και προσθέστε τα κομμάτια κοτόπουλου, την παρμεζάνα, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε τα όλα για να καλυφθούν από τη σάλτσα.
  7. Σερβίρετε με περισσότερη τριμμένη παρμεζάνα, φέτες λεμονιού και ελαιόλαδο.

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pieriaolympos.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget