PIERIA  OLYMPOS  -  Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!



================================================================================================
*****Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Ψητό καλαμάρι - Με σάλτσα λεμονιού

[wide]


Υλικά
 
  • 1 κιλό φρέσκα καλαμάρια, καθαρισμένα, ξεπλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
  • 2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης ή 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
 
  1. Σε ένα μπολ χτυπήστε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το αλάτι. Ανακατέψτε το σκόρδο και τα ολόκληρα κλαδάκια ρίγανης.
  2. Ζεστάνετε ένα τηγάνι σχάρας σε δυνατή φωτιά. (Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε τα καλαμάρια στο φούρνο).
  3. Όταν ζεσταθεί αρκετά το τηγάνι προσθέστε τα καλαμάρια και ψήστε τα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
  4. Αφαιρέστε τα από το τηγάνι και κόψτε τα σταυρωτά σε δαχτυλίδια.
  5. Περιχύστε τα καλαμάρια με τη σάλτσα λεμονιού.
  6. Γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pieriaolympos.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget