Κείμενο: Βίβιαν Παπακωνσταντίνου
Να λοιπόν ένα γεύμα με ισορροπημένα ποσοστά αμύλου και πρωτεΐνης που διασφαλίζουν καλό κορεσμό. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αν και η φέτα έχει αρκετά λιπαρά και αλάτι, τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής έχουν χαμηλή αλκαλικότητα και ελάχιστα λιπαρά, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι άκρως ισορροπημένο, χωρίς πολλές θερμίδες. Ιδανική επιλογή για ανθρώπους με γαστροοισοφαγικά προβλήματα, έντονες καούρες και παλινδρόμησεις. Φτιάχνεται σε μόλις 10 λεπτά και αποτελεί εξίσου καλό και χορταστικό πρωινό, μεσημεριανό, αλλά και βραδινό, με την κατάλληλη συνοδεία κάθε φορά. Λίγες θερμίδες λοιπόν, υψηλή πρωτεΐνη, καλό ασβέστιο, αρκετά καλά λιπαρά και φουλ γεύση!
Υλικά (1 μερίδα)
- 1 πατάτα 200-220 γρ.
- 3 κ.σ. βρώμη αλεσμένη
- 2 ασπράδια
- 30 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σουσάμι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό τρίφτη και την πάναρουμε με χαρτί για να απορροφηθούν τυχόν υγρασίες.
- Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με το αλατοπίπερο και ενσωματώνουμε μέσα στο μείγμα των ασπραδιών την τριμμένη πατάτα.
- Ρίχνουμε τη βρώμη και ανακατεύουμε καλά με το πιρούνι, ώστε να πάνε όλα τα υλικά παντού και να αναμειχθούν σωστά.
- Προθερμαίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και λίγα δευτερόλεπτα μετά, προσθέτουμε τον χυλό της πατατόπιτας.
- Μόλις ψηθεί η μία πλευρά (περιμένουμε μέχρι να ροδίσει), γυρνάμε από την άλλη με τη βοήθεια ενός πιάτου και ψήνουμε, προσθέτοντας το σουσάμι.
- Λίγο πριν αποσύρουμε, προσθέτουμε και τη φέτα ώστε να λιώσει.
Διατροφική αξία ανά μερίδα
- Ενέργεια: 354 kcal
- Υδατάνθρακες: 47 γρ.
- Πρωτεΐνη: 24,2 γρ.
- Λιπαρά: 14,3 γρ.
- Κορεσμένα λιπαρά: 4,7 γρ.
* Η φωτογραφία έχει δημιουργηθεί με ΑΙ
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.