Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς το κόκκαλο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- ½ φλιτζάνι μουστάρδα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
- Πλένουμε το χοιρινό, το κόβουμε σε μπουκιές, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε μία γάστρα.
- Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό, τη μουστάρδα, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
- Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Δημοσίευση σχολίου
Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pieriaolympos.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.