Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό μπούτι χωρίς το κόκκαλο
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- ½ φλιτζάνι μουστάρδα
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- ½ φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών
Εκτέλεση
- Πλένουμε το χοιρινό, το κόβουμε σε μπουκιές, τις αλατίζουμε και τις τοποθετούμε σε μία γάστρα.
- Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό, τη μουστάρδα, την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό, ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
- Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο, προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.