112 ΑΑΔΕ Αγγελόπουλος Αγροτικά Αδέσποτα Αθήνα Αθλητικά Αιγίνιο Αιμοδοσία Ακρίβεια Ακτινίδιο Αλβανία Άλπεις ΑμεΑ Αμερική Ανατιμήσεις Ανδρουλάκης Ανέστης Μανώλας Ανήλικοι Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Αποζημίωση Αποκαλύψεις Απόστολος Τζόβας Απόψεις Άρθρα Αρμενία Αρχαίο Θέατρο Δίου Αρχέλαος ΑΣΕΠ Αστική Σχολή Κατερίνης Αστυνομικό δελτίο Άτρακτος Αυτοκτονία Βαγγέλης Γερολιόλιος Βαλκάνια Βελόπουλος Βέροια Βία Βιασμός Βίντεο Βιταμίνη Βόλος Βότανα Βουλή Γ.Ν. Κατερίνης Γαλλία ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης Γενοκτονία Γερμανία Γιάννης Μάζης Γιάννης Ντούμος Γιώργος Γιώργος Πιπερόπουλος Γυναίκα Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δ.Π.Ε. Πιερίας Δ.ΥΠ.Α ΔΕΗ Δελτίο Τύπου ΔΕΥΑΚ Δήμος Πρότυπο Δημόσιο Δημοτικές εκλογές Δημοτικό Ωδείο Διασκέδαση Διασωστική ομάδα Διατροφή Διαφθορά Διάφορα Διεύθυνση Δασών Πιερίας Δικαιοσύνη Δικαιώματα Δίον Δίον-Ολυμπος ΔΟΕ ΔΥΠΑ Ε.Ε.Σ. Κατερίνης Ε.Ε.Σταυρός Ε.Π.Μ. Έγκλημα ΕΕ Εθελοντές Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας Εθνικά Εθνική Αντίσταση ΕΚΑΒ Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκκλησία Εκλογές ΕΛ.ΑΣ. ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ελαιόλαδο Ελατοχώρι ΕΛΓΑ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά ΕΜΥ Ενέργεια Ενοίκια Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας Ενωση Ποντίων Κατερίνης Ένωση Ποντίων Πιερίας Εξαφάνιση ΕΟΔΥ ΕΟΕ ΕΟΠΥΥ ΕΟΣ Κατερίνης ΕΟΤ ΕΟΦ Επίδομα θέρμανσης Επικαιρότητα Επιλ Επιλογές Επιμελητήριο Πιερίας Επιστήμη Εργασία ΕΣΚ ΕΣΠΑ Εστία Πιερίδων Μουσών Εσωτερική ασφάλεια Εύα Καιλή Ευρωκοινοβούλιο Ευρώπη Ευχές ΕΦΕΤ ΈΦΕΤ ΕΦΚΑ Ζήσης Ζάνας Ημικρανία ΗΠΑ Ηράκλειο Θέατρο Θεραπεία Θεσσαλία Θεσσαλονίκη Θεωρίες σωνομοσίας Θρόμβωση Ι.Μ.Κίτρους Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Ιστορία Κ.Ο.Κ Καιρός Καλλιθέα ΚΑΠΗ Καπνικός σταθμός Καρίτσα Καρκίνος Καταγγελίες Κατασκήνωση Κατάσχεση Καταφύγια Κατερίνη ΚΕΔΕ ΚΕΠ ΚΗΦΗ Κίνα Κινηματογράφος ΚΚΕ Κλοπή Κοζάνη Κοινωνία Κολινδρός Κομισιόν Κονταριώτισσα Κορινός Κόσμος Κρήτη Κτηματολόγιο Κύπρος Κώστας Κουκοδήμος Λεπτοκαρυά Λιτόχωρο Μακρόν Μακρύγιαλλος Μανώλης Κοττάκης Μαρούσι Μεθώνη Μελισσοκομία ΜέΡΑ25 Μέριμνα Παιδιού Μέση Ανατολή Μεταλλαγμένα τρόφιμα Μετάλλια Μητσοτάκης ΜΜΕ Μουσική Μύκονος Ν.Ο.Κατερίνης Ν.Πόροι ΝΔ ΝΟΚΑΤ Νοσηλευτές ΟΑΕΔ ΟΕΕ Οικονομία Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΟΚΑΝΑ Ολυμπιακή Ακτή Ολύμπιοι Κατερίνης Ολυμπος Ομορφιά ΟΠΠΑΠ Ορνιθολογία ΟΡΦΕΟ Οτι Να 'Ναι Ουγγαρία Ουκρανία Π.Ε.Πιερίας Π.Κ.Μ Παιδεία Παιδί Παραλία Παραπολιτικά Πάρκο ΠΑΣΟΚ Πάσχα Πάτρα Πεδίο Βολής Περιβάλλον Περίεργα Περικλής Χατζηγιάννης Πετρέλαιο Πέτρος Κιάφας Πήλιο Πηνειός Πιερία Πιέρια Πιερίδες Μούσες Πλαταμώνας Πλειστηριασμός Πλημμύρες Ποδηλατοδρομία Πολάκης Πολιτική Πολιτισμός ΠΟΤΑΠ ΠΟΥ Πρόληψη Προορισμοί Πρόσκληση Προσλήψεις Πρόστιμο Πύδνα-Κολινδρός ΡΑΕ Ράχη Ρεπορτάζ Ρόδος Ρουμανία Ρωσία Σάββας Χιονίδης Σάκης Γκούνας Σβορώνος Σερβία ΣΟΝΕ Σοφία Μαυρίδου Σπύρος Κουλκουδίνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Συγχαρητήρια Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας Συναυλία Σύνέδριο Συνταγές Συντάξεις Τ.ΟΜ.Υ Ταγίπ Ερντογάν ΤΑΙΠΕΔ Ταξίδι Τέμπη Τεχνητή Νοημοσύνη Τεχνιτή νοημοσύνη Τεχνολογία Τοπικά Τοπική Αυτοδιοίκηση Τουρισμός Τουρκία Τροφές Τρόφιμα Τσίπρας Υγεία ΥΠΑΑΤ Υπέρταση Φεστιβάλ Φόροι Φώντας Μπαραλιάκος Χαλκιδική Χιμάρα Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Χορωδία Χρηματιστήριο Χρήστος Γκουγκουρέλας Ψυχαγωγία Ψυχολογία Ωδικά πτηνά Camping Erasmus Home Latest Life Style Media Nammos NASA Poutin Survivor Texas Tips Trump Zelensky

Λαχταριστός μουσακάς - Αρωματικός, κρεμώδης και πλούσιος σε γεύση


Υλικά
 
  • 3 μελιτζάνες
  • 2 πατάτες
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Για τον κιμά:
  • 1 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
 
Για τη μπεσαμέλ:
 
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού γάλα, ζεστό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 1/4 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 2/3 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, για τη συναρμολόγηση
 
Φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
 
  1. Πλύντε τις μελιτζάνες και τις πατάτες και κόψτε τις σε ροδέλες ίδιου πάχους. Στεγνώστε τις μελιτζάνες με χαρτί κουζίνας και αφαιρέστε τα περιττά υγρά.
  2. Ζεστάνετε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τα λαχανικά στο καυτό λάδι και τηγανίστε τα μέχρι να ροδίσουν λίγο. Εργαστείτε σε δύο παρτίδες για να αποφύγετε τον συνωστισμό, προσθέτοντας περισσότερο λάδι μεταξύ των παρτίδων.
  3. Όταν βγάλετε τα λαχανικά από το λάδι, τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι. Αλατοπιπερώστε και αφήστε στην άκρη.
  4. Για να φτιάξετε τον κιμά ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τον κιμά και το κρεμμύδι. Σοτάρετε μέχρι το μοσχαρίσιο κρέας να ροδίσει καλά και να ψηθεί. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε στην κατσαρόλα τους κύβους ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, την κανέλα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Φέρτε τα σε βρασμό, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  6. Αφαιρέστε τον κιμά από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη.
  7. Για να φτιάξετε τη μπεσαμέλ λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πήξει και να φουσκώσει και να αρχίσει να ροδίζει ελαφρά.
  8. Προσθέστε σιγά- σιγά το γάλα, ενώ ανακατεύετε συνεχώς για να μην σβολιάσει. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια και συνεχίστε να χτυπάτε με το σύρμα για 3- 4 λεπτά μέχρι να πήξει και να πάρει σχεδόν βράση.
  9. Αποσύρετε τη μπεσαμέλ από τη φωτιά και προσθέστε τους κρόκους των αυγών, αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση καθώς και 1 πρέζα μοσχοκάρυδο. Χτυπήστε γρήγορα τους κρόκους των αυγών για να ενσωματωθούν πλήρως τα αυγά χωρίς να τα αφήσετε να μαγειρευτούν σε σβώλους στη σάλτσα και στη συνέχεια αφήστε τα στην άκρη.
  10. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  11. Απλώστε τις πατάτες σε μια ομοιόμορφη στρώση στον πάτο ενός ταψιού. Στρώστε τις μισές μελιτζάνες πάνω από τις πατάτες.
  12. Ρίξτε όλο τον κιμά πάνω από τις μελιτζάνες και στρώστε τις υπόλοιπες μελιτζάνες πάνω από τον κιμά. Περιχύστε τη μπεσαμέλ πάνω από τις μελιτζάνες και από πάνω ρίξτε την παρμεζάνα.
  13. Ψήστε τον μουσακά για 35- 45 λεπτά ή μέχρι η κρούστα να ροδίσει.
  14. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 10 λεπτά πριν τον σερβίρετε.
  15. Πασπαλίστε με φρέσκο μαϊντανό και απολαύστε!

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

Pieria Olympos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.