PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τουρισμός για Όλους 2024 με ένα SMS - Πώς βλέπετε τα οριστικά αποτελέσματα


Η πλατφόρμα του gov.gr για τις αιτήσεις του «Τουρισμού για Όλους 2024» έκλεισαν και ο δρόμος έχει ανοίξει πλέον για την κλήρωση, τα αποτελέσματα και την αποστολή των voucher.
Σύμφωνα μάλιστα με την ενημέρωση του υπουργείου Τουρισμού, η κλήρωση θα γίνει μετά τις 15 Απριλίου, και αμέσως μετά θα βγουν τα οριστικά αποτελέσματα και οι πίνακες των δικαιούχων.

Έτσι, πριν το Πάσχα, οι τελικοί δικαιούχοι θα έχουν στο κινητό τους το voucher που μπορούν να εξαργυρώσουν για διαμονή. Η λήξη της επιταγής είναι στις 31 Δεκεμβρίου 2024.

Σημειώνεται ότι, όσοι έχουν καταθέσει σχετική αίτηση θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα της κλήρωσης μέσω sms και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσαν κατά την αίτηση.

Επίσης, οι πίνακες με τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν και ΕΔΩ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από το gov.gr, ο αριθμός των αιτήσεων ανήλθε σε 972.893.Τουρισμός για Όλους 2024: Ποιοι θα πάρουν διπλό voucher

Οι δικαιούχοι, στη διαδικασία των αιτήσεων μπορούσαν να έχουν περισσότερες πιθανότητες να κληρωθούν εάν έκαναν όλοι αίτηση σε μια οικογένεια. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι πληρούσαν τα κριτήρια. Δηλαδή, δεν υπήρχε κανένας περιορισμός, ακόμα και σε παντρεμένα ζευγάρια, αν πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια.

Για παράδειγμα, εάν σε μια οικογένεια τεσσάρων ατόμων είναι όλοι δικαιούχοι, έχουν ΑΦΜ και έχουν κάνει φορολογική δήλωση, μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή και μάλιστα να σταθούν και πιο «τυχεροί» αφού θα είχαν δηλώσει 4 «συμμετοχές» για την κλήρωση.

Σε περίπτωση που κληρωθούν όλοι, ή ακόμα και οι δύο σε μια οικογένεια, δεν γίνεται κάποια διασταύρωση, όποτε αυτόματα θα έχουν «διπλό» voucher διακοπών.Τα νέα ποσά στον «Τουρισμό για Όλους 2024»

Από τις σχεδόν 1 εκατομμύριο αιτήσεις το 78,2% αφορά δικαιούχους που θα συμμετέχουν στην κλήρωση για επιδότηση 200 ευρώ, το 3% αφορούν περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία από 67% και άνω που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν διπλάσιο ποσό δηλαδή 400 ευρώ ώστε να καλυφθεί η ανάγκη συνοδού ατόμου, και το 18,8% αφορά ευάλωτες ομάδες: έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω, συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης και πολίτες άγαμους ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα που θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για να λάβουν άυλη ψηφιακή κάρτα αξίας 300 ευρώ.

Αυξημένη είναι φέτος η επιδότηση στα 200 ευρώ ανά δικαιούχο, από 150 ευρώ την τελευταία φορά.

Από εκεί και πέρα 300 ευρώ θα πάρουν φυσικά πρόσωπα:άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022,
έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω βάσει τελευταίας εκκαθαρισμένης κατά την υποβολή της αίτησης κοινής ή χωριστής Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων 2022. Σημειώνεται ότι η επίκληση της
ύπαρξης του ανωτέρω αριθμού τέκνων για τη λήψη της επαυξημένης ενίσχυσης είναι δυνατή άπαξ.
συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική Απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022, που πληρούν τις οριζόμενες στη σχετική Κοινή Υπουργική

 Απόφαση και πρόσκληση προϋποθέσεις.

Ειδική πρόβλεψη υπάρχει και για υψηλότερη επιδότηση 400 ευρώ για ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχος με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω, ώστε να καλυφθεί και η δαπάνη συνοδού ατόμου.

Τουρισμός για Όλους 2024: Ποιοι «κόπηκαν» από την αίτηση

Δεν θεωρούνται δικαιούχοι του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2024»:Οι επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού περιόδου 2024 της Δ.ΥΠ.Α., ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι, και
οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022», ανεξαρτήτως του αν έκαναν χρήση της παροχής ή όχι.

Τουρισμός για Όλους 2024: Τα αυξημένα εισοδηματικά κριτήρια


Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι όσοι έχουν υποβάλει οριστική Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων μέχρι την καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής δηλώσεων φορολογικού έτους 2022, η οποία έχει εκκαθαριστεί έως την τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους εμπίπτει στα εισοδηματικά κριτήρια.

Αίτηση για το Πρόγραμμα υπέβαλαν πολίτες που πληρούν τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια:

1. ΑΤΟΜΙΚΟ (ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΑΓΑΜΑ Ή ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΗΡΕΙΑΣ)ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ

  • ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 20.500 ευρώ
  • ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 22.000 ευρώ
  • ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 24.000 ευρώ
  • ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 29.000 ευρώ

2. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ
  1. ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 32.500 ευρώ
  2. ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 34.000 ευρώ
  3. ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 36.000 ευρώ
  4. ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΤΕΚΝΑ 41.000 ευρώ

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget