PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

ΕΞΕΠ| Σύσκεψη με φορείς της Πιερίας για το Flyover και την Εθνική Οδό – Η εναλλακτική λύση του αεροδρομίου της Ν.Αγχιάλου- Η.Τσιτλακίδης: «Αντιληφθήκαμε έγκαιρα τις συνέπειες, σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα»


Τα άμεσα αντανακλαστικά της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας (ΕΞΕΠ) από τις επιπτώσεις των εργασιών του Flyover, στο περιφερειακό της Θεσσαλονίκης, καθώς αντιλήφθηκε έγκαιρα τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από τις καθυστερήσεις που ήδη σημειώνονται στην κυκλοφορία, λίγους μήνες πριν την έναρξη της τουριστικής σεζόν, και η κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, έτσι ώστε να ληφθούν συλλογικά εκείνες οι αποφάσεις που θα περιορίσουν έστω τα προβλήματα, ήταν η αφορμή της ευρείας συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της ΕΞΕΠ με τους φορείς της Πιερίας.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν επίσης οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν το επόμενο διάστημα στην Εθνική Οδό στο ύψος της Πιερίας, με την διακοπή της κυκλοφορίας στην υπογειοποίηση της Κατερίνης από την Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, και η προοπτική ανάπτυξης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου προς όφελος του νομού.

«Λάβαμε την πρωτοβουλία αυτή για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα, έχοντας μπροστά μας την τουριστική σεζόν» ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης και αναφέρθηκε αναλυτικά στα τρία μεγάλα ζητήματα που απασχολούν όχι μόνο τους επαγγελματίες του τουρισμού αλλά γενικότερα την τοπική κοινωνία.

«Ο χρόνος που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στο αεροδρόμιο φτάνει ακόμα και 90 λεπτά», τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας. Ο κ. Τσιτλακίδης μίλησε για τις δυνατότητες αξιοποίησης του αεροδρομίου της Ν. Αγχιάλου ως την εναλλακτική λύση αφού οι εργασίες για το Flyover, προβλέπεται να ολοκληρωθούν – εκτός απροόπτου – το 2027. «Το 25% με 30% της τουριστικής κίνησης της Πιερίας έχει να κάνει με επισκέπτες που έρχονται αεροπορικώς στο νομό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιτλακίδη δείχνοντας το μέγεθος του προβλήματος, και αποδεικνύοντας ότι το Flyover αφορά άμεσα την Πιερία.


 

Οι βουλευτές, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ο δήμαρχος Κατερίνης αλλά και οι φορείς εξέθεσαν τον προβληματισμό τους ως προς τις επιπτώσεις που θα σημειωθούν στο νομό ενώ αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες και συναντήσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια κοινά αποδεκτή λύση. 



Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής της Ν.Δ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, ο βουλευτής της «Νίκης» Κομνηνός Δελβερούδης, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, ο δήμαρχος Κατερίνης Ιωάννης Ντούμος, η αντιδήμαρχος Τουρισμού / Πολιτισμού δήμου Κατερίνης Ελίνα Διαμαντοπούλου, η αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού Μαρία Ναβροζίδου η αντιδήμαρχος Δίου Ολύμπου Σοφία Ζουρζούρα, ο εκπρόσωπος της υφυπουργού κ. Χαλβατζής και του κ. Κουλκουδίνα κ. Μπρουσκέλης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Πιερίας Ημαθίας και Πέλλας Γρηγόρης Βεϊδαμενίδης, ο επιχειρηματίας κ. Κώστας Πίτσιας, οι πρόεδροι του συνεταιρισμού Ραδιοταξί και του σωματείου ταξί «Άγιος Χριστόφορος», φορείς και σύλλογοι του τουρισμού. 


Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget