PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Το «Αλεξάνδρειο» αποκτά νέα Εκτελεστική Γραμματεία


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΤΟΥ «ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ»

Νέα σελίδα στην διαδρομή του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η Ανωτάτη Αρχή επίλεξε τα τρία εκτελεστικά μέλη της γραμματείας και τα υπόλοιπα έξι μέλη θα αναδειχθούν από τις εκλογές της 7ης Μαρτίου 2024.

Η ανακοίνωση της Ανωτάτης Αρχής.

Όπως είναι γνωστό δυνάμει της με αριθμό 1203/2023 απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης (Τακτική Διαδικασία) απορρίφθηκε στην ουσία η έφεση του αντιδίκου μας, σωματείου με την επωνυμία «ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ», υπό την Διοίκηση του κ. Διονυσίου Πασχάλη, και επικυρώθηκε η πρωτόδικη με αριθμό 483/2021 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης (Τακτική Διαδικασία), με την οποία ακυρώθηκε η από 23-12-2019 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου με την επωνυμία «ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» και οι επί τη βάσει αυτής διεξαχθείσες την 23-12-2019 αρχαιρεσίες για την ανάδειξη μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας (Διοικητικό Συμβούλιο) του σωματείου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής του σωματείου. Σημειώνουμε ότι οι αρχαιρεσίες αυτές ακυρώθηκαν κατόπιν άσκησης της με αριθμό κατάθεσης 258/21/2020 αγωγής ακύρωσης μελών μας, κατ' άρθρο 101 ΑΚ] ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κατερίνης, για σοβαρότατες παραβιάσεις του καταστατικού μας και της κείμενης νομοθεσίας.

Για τον λόγο αυτό και λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει κενό Διοίκησης, καθόσον το σωματείο στερούνταν νόμιμης διοίκησης, δεδομένου ότι τα εκλεγέντα την 23-12-2019 όργανα του σωματείου (Εκτελεστική Γραμματεία και Εξελεγκτική Επιτροπή) όχι μόνο δεν νομιμοποιούνταν να διοικήσουν το σωματείο και να επιμεληθούν των τρεχουσών υποθέσεων αυτού αλλά ρητά ακυρώθηκε κάθε πράξη διοίκησης τους, λόγω προφανούς παράβασης της Νομοθεσίας καιτου καταστατικού μας, διορίστηκε προσωρινή διοίκηση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης (Εκουσία Δικαιοδοσία), η οποία προκήρυξε αρχαιρεσίες για την για την εκλογή έξι (6) μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας και τριών (3) μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής του «Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου», οι οποίες θα διεξαχθούν πς 7 Μαρτίου 2024 στην έδρα του σωματείου μας στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Για τον λόγο σε πιστή εφαρμογή του καταστατικού μας και της κείμενης νομοθεσίας, συνεδρίασε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 στη Νέα Υόρκη, η Ανωτάτη Αρχή του «Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου» και εξέλεξε, σύμφωνα με το άρθρο 15ζ του καταστατικού, τα τρία (3) από τα εννέα (9) μέλη της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο εδρεύει στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Οι εκλεγέντες είναι οι Αγγέλου Αριστείδης, Γιουματζίδης Δημήτριος και Μπίντας Αθανάσιος.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τα άρθρα 8δ και 15ζ του καταστατικού, εξέλεξε, τον Αθανάσιο Μπίντα ως Πρόεδρο της νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του «Διεθνούς Ιδρύματος Μνημείου Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Τα υπόλοιπα έξι (6) μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας, με έδρα το Λιτόχωρο Πιερίας, και τα τρία (3) μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 15 του καταστατικού, θα εκλεγούν στις αρχαιρεσίες της 7ης Μαρτίου 2024.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Ανωτάτης Αρχής εύχονται σε αυτούς που ήδη εκλέχθηκαν και σε αυτούς που θα εκλεγούν στις αρχαιρεσίες της 7ης Μαρτίου 2024 καλή επιτυχία στην υλοποίηση των σκοπών για τους οποίους δημιουργήθηκε το «Αλεξάνδρειο» από τους ομογενείς Μακεδόνες και τους υπόσχονται αμέριστη συμπαράσταση στο έργο τους,

Μεταξύ των άλλων, κοινό όραμα όλων μας είναι η προβολή στα πέρατα της οικουμένης της σημασίας του έργου του Μεγάλου Αλεξάνδρου με πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις,

      Ο Πρόεδρος                                                           Ο Γραμματέας

Παπαδόπουλος Γεώργιος                                            Καρατζάς Θεμιστοκλής

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget