PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Περικυκλωμένη η Γάζα


Δεκάδες νεκροί σε καταυλισμό - Παραίτηση Νετανιάχου ζητούν οι ισραηλινοί


Συνεχίζεται για 30η ημέρα ο πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, με τους νεκρούς να ξεπερνούν τις 10.000.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz από την έναρξη των εχθροπραξιών μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί 9.227 Παλαιστίνιοι, 828 Ισραηλινοί πολίτες, 338 ισραηλινοί στρατιώτες και 241 κρατούνται όμηροι από την Χαμάς.
Το βράδυ του Σαββάτου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι, με δεκάδες Παλαιστίνιους να χάνουν τη ζωή τους και πολλούς ακόμα να τραυματίζονται. «Μεταξύ των θυμάτων είναι πολλές γυναίκες και παιδία», υποστηρίζει το Al Jazeera, επικαλούμενο δηλώσεις γιατρού από νοσοκομείο της Γάζας.

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει η οργή των Ισραηλινών εναντίον του Μπένιαμιν Νετανιάχου. Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, ζητώντας την παραίτησή του και κατηγορώντας τον ότι είναι υπεύθυνος για τις αποτυχίες που οδήγησαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τους μαχητές της Χαμάς.

Η αστυνομία, όπως μεταδίδει η εφημερίδα The Times of Israel, συγκρούστηκε με διαδηλωτές που προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό ασφαλείας, ενώ έγιναν και τρεις συλλήψεις.
 
Είκοσι ένα μέλη της ίδια οικογένειας σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επίθεση

Τραγωδία για οικογένεια Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς 21 μέλη της σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Τα θύματα ανήκουν στην οικογένεια του Αμπού Χασίρα, ο ισραηλινός βομβαρδισμός στοχοποίησε το σπίτι του, γεμάτο με γυναίκες και παιδιά», ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.
 
Συνάντηση Μπλίνκεν – Αμπάς στη Ραμάλα

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν, είχε σήμερα συνομιλίες με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς, στη Ραμάλα καθώς η διεθνής κοινότητα φοβάται ότι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μπορεί να επεκταθεί στη Δυτική Όχθη.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την κατεχόμενη Δυτική Όχθη από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.

O Άντονι Μπλίνκεν συναντά τον Μαχμούντ Αμπάς
 
«Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του φίλου μου και γλίτωσα»

Οι μαρτυρίες των επιζώντων του φεστιβάλ SuperNova στο Ισραήλ συνεχίζουν να συγκλονίζουν. Η Νόαμ Μαζάλ Μπεν-Ντέιβιντ είναι σήμερα ζωντανή επειδή κρύφτηκε πίσω από το πτώμα του φίλου της στο πίσω μέρος ενός κοντέινερ, την ώρα που η Χαμάς σκόρπιζε τον θάνατο.

«Μας περικύκλωσαν και συνέχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα… Καθώς οι ένοπλοι της Χαμάς πλησίαζαν, ο Ντέιβιντ με πήρε και με πέταξε στο πίσω μέρος του κοντέινερ λέγοντάς μου να πάω όσο πιο βαθιά μπορούσα και να κρυφτώ. Ένας από αυτούς πήδηξε μέσα και φώναξε “Αλλάχ Άκμπαρ” και μια βόμβα εξερράγη και άρχισαν να πυροβολούν ασταμάτητα», περιγράφει η 27χρονη στην Express.

Ο φίλος της πυροβολήθηκε στο στήθος και εκείνη στο πόδι και στο ισχίο. «Κρύφτηκα κάτω από το πτώμα του, καθώς η Χαμάς έσφαζε τους πάντες», θυμάται σήμερα, 30 ημέρες μετά το «Μαύρο Σάββατο».
Διαδηλωτές έξω από την κατοικία του Νετανιάχου – Τον καλούν να παραιτηθεί

Εκατοντάδες άνθρωποι ζήτησαν την παραίτηση του πρωθυπουργού του Ισραήλ, διαδηλώνοντας το βράδυ του Σαββάτου (4/11) έξω από την κατοικία του στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας The Times of Israel.

Επίσης, απαίτησαν να εγκριθεί συμφωνία ανταλλαγής για τους ομήρους που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τον Νετανιάχου ότι είναι υπεύθυνος για τις αποτυχίες που οδήγησαν στη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου από τους μαχητές της Χαμάς.

Διαδηλώσεις κατά του Νετανιάχου πραγματοποιήθηκαν και αλλού. Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Τελ Αβίβ, στην Πλατεία των Ομήρων, για να εκφράσουν τη στήριξή τους στις οικογένειες των 240 και πλέον ομήρων που συνελήφθησαν από τους μαχητές της Χαμάς.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget