PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μέσα στην Θράκη οι εγκάθετοι γιόρτασαν τα 100 χρόνια της «τουρκικής δημοκρατίας»! Διάβασαν και μήνυμα του Ερντογάν...

 


Ότι θέλει κάνει η Άγκυρα στην έως τώρα απελευθερωμένη Θράκη ΜΑΣ και φυσικά δεν σας λέμε και κανένα νέο, αφού η εφημερίδα ΣΑΣ δεκαετίες τώρα ασχολείται με το τι συμβαίνει στην ακριτική και εθνικά ευαίσθητη περιοχή μας. Όμως ξεπερνάει κάθε όριο να γιορτάζουν τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, την αρχή δηλαδή για την σφαγή του Ελληνισμού και τον διωγμό του από τις πατρογονικές του εστίες.

Και όμως αυτό συνέβη...

το απόγευμα της Δευτέρας, 30 Οκτωβρίου, με δεξίωση που παρέθεσε το Γενικό Προξενείο Κομοτηνής και φυσικά το παρών έδωσαν όλα τα γνωστά μπουμπούκια της τουρκικής προπαγάνδας όπως ο αποκαλούμενος πρόεδρος της «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTTADK)», οι ψευτομουφτήδες Σερίφ και Τράμπα, οι βουλευτές Ξάνθης Ζεϊμπέκ και Μπουρχάν Μπαράν και λοιποί ανάλογοι.

Ο Γενικός Πρόξενος Κομοτηνής Aykut Ünal και η σύζυγός του İlayda Ünal καλωσόρισαν τους καλεσμένους που παρευρέθηκαν στη δεξίωση στην είσοδο της αίθουσας του ξενοδοχείου στη Ροδόπη. Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Τουρκίας και της Ελλάδας (για το ξεκάρφωμα). 

Ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή, Aykut Ünal, πραγματοποίησε ομιλία αναφέροντας το νόημα και τη σημασία της ημέρας. Ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες, ο Ünal εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τα 100 χρόνια και δήλωσε ότι αισθάνεται τυχερός ως διπλωμάτης που είχε το προνόμιο να εργαστεί στην Κομοτηνή:

«Καλώς ήρθατε στη δεξίωση μας για την Ημέρα της Δημοκρατίας, την οποία διοργανώσαμε στην 100η επέτειο από την ίδρυση της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Είναι μεγάλη τιμή να φιλοξενούμε αυτή την εκδήλωση στα 100 χρόνια της, στις αρχές του Τουρκικού Αιώνα. Καλές διακοπές. Τιμούμε με σεβασμό και έλεος, ιδιαίτερα τον Μεγάλο Ατατούρκ, τους συντρόφους του στα όπλα και τους αγώνες και όλους τους βετεράνους και μάρτυρες μας, που μας χάρισαν αυτή τη μέρα μετά τον αγώνα που διεξήχθη με μεγάλες δυσκολίες. 

Είναι μεγάλη χαρά να βιώσω αυτόν τον ενθουσιασμό εδώ μαζί σας. Βρισκόμαστε σε μια από τις πιο πολύτιμες θέσεις που μπορεί να έχει ένας Τούρκος διπλωμάτης. Μπορούμε να πούμε με μεγάλη χαρά ότι εργαζόμαστε με τους φίλους μας για να επιταχύνουμε τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας. 

Η αλληλεγγύη που επέδειξε ο τουρκικός και ο ελληνικός λαός κατά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές δείχνει στην πραγματικότητα ότι οι δεσμοί μας είναι ισχυροί. Ελπίζουμε ότι οι επισκέψεις υψηλού επιπέδου θα συνεχίσουν να αυξάνονται στο μέλλον. Οι συμπατριώτες μας που ζουν στην Ελλάδα αποτελούν γέφυρα φιλίας και πολιτισμού μεταξύ των δύο χωρών και αποτελούν τον πλούτο αυτής της χώρας. 

Η καρδιά μας είναι πάντα μαζί σας. Από τη μια πλευρά, προστατεύετε τις πολιτιστικές και πνευματικές αξίες και τη γλώσσα. Είναι πολύ σημαντικό αυτά να διδάσκονται στις νέες γενιές. Είναι εξίσου σημαντικό να γίνετε υποδειγματικοί πολίτες της Ελλάδας και να ενισχύσετε περαιτέρω τη γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών».

Περήφανος ο τούρκος πρόξενος είναι αλήθεια και για τις σφαγές των προγόνων του; Όσο για τις παραινέσεις να είναι… καλά παιδιά οι «συμπατριώτες του», πως γίνεται να ευχαριστεί την παράνομη «τουρκική ένωση Ξάνθης» και στη διπλανή αίθουσα να εκθέτουν τις ζωγραφιές μουσουλμανόπαιδων από τον διαγωνισμό ζωγραφικής που διοργάνωσε η παράνομη ένωση για τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας; Σε αυτή την περίπτωση γιατί δεν καλεί τους «συμπατριώτες» του να αποδεχτούν και να εφαρμόσουν τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης;

Μάλιστα ο αντιπρόξενος Barış Çulha διάβασε και μήνυμα του σουλτάνου Ερντογάν που ανάμεσα σε άλλα έλεγε: «Σε αυτό το σημείο καμπής της ένδοξης ιστορίας μας, θυμάμαι με έλεος όλους τους ήρωές μας που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του νέου μας κράτους, ιδιαίτερα τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας, Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Εύχομαι το έλεος του Θεού στους μάρτυρες και τους βετεράνους μας που πότισαν με το αίμα τους την πατρίδα για χίλια χρόνια. 

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους υπηρέτησαν τη χώρα μας, το έθνος μας και το κράτος μας για αιώνες με την πεποίθηση ότι «το κράτος θα κρατήσει για πάντα». Η Δημοκρατία της Τουρκίας έχει όλη τη συσσώρευση της κρατικής μας παράδοσης 2.200 ετών, η οποία βρίσκει το νόημά της στα 16 αστέρια της Προεδρικής Σφραγίδας. 

Με την έμπνευση που αντλούμε από τη βαθιά ριζωμένη ιστορία και τις αρχαίες αξίες μας, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία μας και να την προετοιμάσουμε για τον νέο αιώνα… Με το Προεδρικό Κυβερνητικό Σύστημα, μετατρέψαμε σε πραγματικότητα το ιδεώδες του Γκαζή Μουσταφά Κεμάλ, ο οποίος έλεγε, «ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ», έστω και αν ήταν σχεδόν έναν αιώνα αργότερα… Τώρα, με στόχο τον «Αιώνα της Τουρκίας», εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε τον δεύτερο αιώνα της Δημοκρατίας τον αιώνα του έθνους μας στον κόσμο… 

Είμαστε αποφασισμένοι να δοξάσουμε το ιδανικό μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας, ανεξάρτητα από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς. Προς τις τρομοκρατικές οργανώσεις που ενεργούν ως πυροδοτητές των ιμπεριαλιστών... Στους εισβολείς που ακόμα κυνηγούν τους λογαριασμούς ενός αιώνα πριν...»!

Βεβαίως θα θέλαμε να μάθουμε ποιους εννοεί ο Ερντογάν «εισβολείς που ακόμα κυνηγούν τους λογαριασμούς ενός αιώνα πριν...», γιατί προφανώς σε εμάς τους Έλληνες αναφέρεται. Και αυτή την πρόκληση την δεχτήκαμε στα εδάφη μας για ακόμη μια φορά, χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση. Αλλά τι είδους αντίδραση να υπάρξει όταν και το ελλαδικό ΥΠΕΞ έστειλε συγχαρητήρια στους προκλητικούς και αυθάδεις γείτονες;

Σ.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget