PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ακόμη περιμένουν τις αποζημιώσεις οι πλημμυροπαθείς της Μαγνησίας: «Δεν έχουμε χρήματα ούτε για τα φάρμακά μας»


Σε τραγική κατάσταση είναι οι πλημμυροπαθείς στο Νέο Δέλτα της Μαγνησίας, καθώς οι περισσότεροι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ για αποζημίωση, με αποτέλεσμα όπως τονίζουν να «μας φέρνει φαγητό η Εκκλησία για να τρώμε» και «δεν έχουμε χρήματα ούτε για να πάρουμε τα φάρμακά μας, ούτε μαντήλι για να κλάψουμε».
Η Φωτεινή Νικολούλη, κάτοικος της περιοχής, εξηγεί πως επικρατεί απελπισία στους κατοίκους της περιοχής.

«”Έσπασε το ποτάμι. Τρέξτε να σωθείτε. Τρέξτε”, φώναζα. Παίχτηκαν απερίγραπτες σκηνές. Πετούσαμε σχοινιά πάνω από το ταρατσάκι για να σώσουμε όσους μπορούσαμε. Μία γιαγιά παραλίγο να πνιγεί. Το νερό πήρε μαζί του αυτοκίνητα, μηχανάκια. Το μόνο καλό είναι ότι δεν πνιγήκαμε», περιέγραψε αρχικά η γυναίκα και συνέχισε:

«Μας φέρνει φαγητό η Εκκλησία για να τρώμε, ενώ κοιμόμαστε σε τρεις καναπέδες που μας έδωσαν εθελοντές. Έχουν καταστραφεί τα πάντα στο σπίτι, ενώ μόλις πιάσει μία βροχή φοβόμαστε».

Όπως εξηγεί, στο σπίτι αυτή τη στιγμή μένει η ίδια, ο σύζυγός της και ο ανήλικος γιος της. Ο μεγαλύτερος γιος, όταν τους επισκέπτεται από την Υπηρεσία του, κοιμάται σε συγγενικό πρόσωπο στις Αλυκές, αφού δεν υπάρχει άλλο κρεβάτι για να κοιμηθεί. Από την πλημμύρα σώθηκαν μόνο ένα ψυγείο, καναπέδες και δύο τηλεοράσεις.

«Κάτι πρέπει να κάνουμε. Είμαστε στο έλεος του Θεού. Φοράμε τα ρούχα και τα παπούτσια που μας φέρνουν εθελοντές, τους οποίους ευχαριστούμε πάρα πολύ που είναι δίπλα μας. Είναι οι μόνοι αυτοί και η Εκκλησία που μας συμπαραστέκονται», σημειώνει, κάνοντας σαφές πως το αίτημά της για αποζημίωση δεν έχει ικανοποιηθεί.

Το σπίτι ήταν της μητέρας της η οποία έχει αποβιώσει και παρά το γεγονός πως σε όλη της την ζωή μένει σε αυτό, δεν έχει λάβει αποζημίωση.

«Πρέπει να υπάρξει μία πρόβλεψη. Εμείς φταίμε που πλημμυρίσαμε; Είναι πολλοί που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με εμάς. Δεν είμαστε οι μόνοι. Να έρθει ένας αρμόδιος να μας δει. Δεν πρέπει να ξεκινήσει η ζωή μας και πάλι; Δεν έχουμε χρήματα ούτε για να πάρουμε τα φάρμακά μας, ούτε μαντήλι για να κλάψουμε», κατέληξε.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget