PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ανείπωτη τραγωδία στην Νέα Μάκρη: Πέθανε 19χρονη έγκυος – Περίμενε ασθενοφόρο επί ώρες - Οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε το μωρό της


Δεν χωράει ανθρώπινος νους την ανείπωτη τραγωδία, που εκτυλίχθηκε στη Νέα Μάκρη, όταν μία 19χρονη έγκυος, έχασε την ζωή της, μετά από πολύωρη καθυστέρηση του ΕΚΑΒ, μόλις λίγα 24ωρα μετά το περιστατικό της 63χρονης στην Κω, που άφησε την τελευταία της πνοή σε καρότσα, αγροτικού οχήματος επειδή δεν υπήρχε ασθενοφόρο.
Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης, όταν η κοπέλα που βρισκόταν στο ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, ένιωσε ξαφνική αδιαθεσία και παραπονέθηκε στον σύζυγό της για έντονους πόνους στην κοιλιά. Το ζευγάρι δεν είχε αυτοκίνητο προκείμενου να μεταφερθεί η νεαρή γυναίκα στο νοσοκομείο και έτσι, όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της, καλούσαν από τις 08:00 το πρωί το ΕΚΑΒ για να την παραλάβει.

Ωστόσο, το ασθενοφόρο την παρέλαβε στις 13:38 και σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διακομιδής της 19χρονης στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης οι διασώστες κατάφεραν να τη διασωληνώσουν. Ωστόσο, η νεαρή γυναίκα δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή, όπως επίσης και το μωράκι που επρόκειτο να φέρει στον κόσμο.
Τι υποστηρίζουν οι συγγενείς της

Οι συγγενείς της 19χρονης υποστηρίζουν πως η κοπέλα μπήκε μέσα στο ασθενοφόρο ζωντανή, ενώ ισχυρίζονται πως ακόμα κι όταν έφτασε στο Κέντρο Υγείας είχε τις αισθήσεις της. Μάλιστα, είχε μυδρίαση, δηλαδή έντονη διαστολή της κόρης του ματιού κάτι που δείχνει ότι πιθανότατα υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το ερώτημα που θέτει η οικογένειά της είναι γιατί να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Νέας Μάκρης και όχι σε νοσοκομείο στην Αθήνα, εφόσον η κατάστασή της κρινόταν σοβαρή.

Διαφορετική η εκδοχή που παρουσιάζει το ΕΚΑΒ


Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ η πρώτη κλήση έγινε στις 11 το πρωί της Τρίτης και στην καρτέλα δηλώθηκε αδιαθεσία και καταβολή μιας εγκύου 8 μηνών. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το περιστατικό δεν αξιολογήθηκε ως επείγον με αυτά τα χαρακτηριστικά δεδομένου και του προχωρημένου της εγκυμοσύνης.

Περίπου 1,5 ώρα αργότερα, στις 12:35 το μεσημέρι της Τρίτης, το ΕΚΑΒ δέχθηκε και δεύτερο τηλεφώνημα, όπου αναφέρθηκε ότι η κοπέλα πονάει και μάλλον γεννάει.
Με βάση αυτές τις νέες πληροφορίες αναχώρησε μονάδα του ΕΚΑΒ με γιατρό η οποία έφτασε στο σπίτι της κοπέλας σε 25 λεπτά, στις 13:00 μετά το μεσημέρι. Όπως, όμως, διαπιστώθηκε από τους διασώστες και τον γιατρό η κοπέλα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Δόθηκε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση


Από τη διοίκηση του ΕΚΑΒ, δόθηκε εντολή για Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) σχετικά με το περιστατικό, τους χρόνους ανταπόκρισης αλλά και την αξιολόγηση των δύο τηλεφωνημάτων που έγιναν από τους συγγενείς της εγκύου.

Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό περιστατικό, που μαρτυρά με τον χειρότερο τρόπο την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, τις πρωτοφανείς ελλείψεις προσωπικού, αλλά και την παντελή αδιαφορία της Πολιτείας για ενίσχυση του ΕΚΑΒ, που στερούν από τους πολίτες ακόμα και τα βασικά, όπως η μεταφορά τους στο νοσοκομείο!


Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget