PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τα αντιδιαβητικά φάρμακα: Οι ενέσεις αδυνατίσματος δεν είναι λύση για την παχυσαρκία

 


Στο Ινστιτούτο Φαρμακολογικής Έρευνας «Μάριο Νέγκρι» στο Μιλάνο ανέθεσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την έρευνα για τη διαθεσιμότητα φαρμάκων, όπως η ορλιστάτη της GSK, και ενέσιμων σκευασμάτων, όπως η σεμαγλουτίδη της Novo Nordisk και η τιρζεπατίδη της Eli Lilly, τα οποία τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται κατά της παχυσαρκίας.

Πρόσφατα η Novo Nordisk διαγράφηκε από την Ένωση της Βρετανικής Φαρμακευτικής Βιομηχανίας για τις πρακτικές μάρκετινγκ που εφαρμόζει, καθώς φέρεται να χρηματοδότησε επαγγελματίες υγείας για την προώθηση του φαρμάκου της.

Μιλώντας στο Reuters, ο Φρανσέσκο Μπράνκα, διευθυντής Διατροφής και Ασφάλειας Τροφίμων στον ΠΟΥ, τόνισε ότι «τα φάρμακα αυτά δεν είναι “μαγική λύση” στο πρόβλημα της παχυσαρκίας που διογκώνεται παγκοσμίως. Τα φάρμακα για την παχυσαρκία είναι σημαντικά, αλλά πρέπει να αποτελούν μέρος μιας συνολικής προσέγγισης», ενώ πρόσθεσε ότι άλλες παρεμβάσεις, όπως η δίαιτα και η φυσική άσκηση, παίζουν σημαντικό ρόλο για τη διαχείριση της παχυσαρκίας.

Η σεμαγλουτίδη, η οποία εξαντλείται από τα ελληνικά φαρμακείακαι η τιρζεπατίδη αναπτύχθηκαν για τον έλεγχο του σακχάρου σε άτομα με διαβήτη Τύπου 2. Πρόσφατα όμως διαπιστώθηκε ότι μπορούν να μειώσουν το σωματικό βάρος κατά περίπου 15%, κάτι που, όπως ήταν φυσικό, τράβηξε την προσοχή ασθενών, επενδυτών και διασημοτήτων.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγορά για φάρμακα αυτού του είδους αναμένεται να εκτιναχθεί στα 100 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος, εντός μιας δεκαετίας. Και τα δύο αυτά φάρμακα ανήκουν στην κατηγορία των «αγωνιστών GLP-1» και λειτουργούν αυξάνοντας την έκκριση ινσουλίνης. Η χρήση τους επιβραδύνει την πέψη στο στομάχι και μειώνει το αίσθημα πείνας. Ωστόσο, πρόσφατες μελέτες υποδεικνύουν ότι η δράση τους σταματά όταν διακόπτεται η χρήση, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες πρέπει να τα λαμβάνουν εφ’ όρου ζωής.

Θυμίζουμε ότι στην Ελλάδα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κάλεσε τους καταναλωτές να μην αγοράζουν σεμαγλουτίδη από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή και τους γιατρούς να μην συνταγογραφούν σεμαγλουτίδη με ψευδή διάγνωση διαβήτη.

Πηγή

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget