PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μουσική-Ποιητική βραδιά από την Ε.Π.Μ., γιά την Διεθνή Ημέρα Μουσείων


Με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο θα εορτάσει η Πιερία την Διεθνή Ημέρα Μουσείων

Η Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και ο ΟΡ.ΦΕ.Ο., διοργανώνουν μουσική-ποιητική βραδιά με έργα εμπνευσμένα από την Ελληνική Αρχαιότητα, την Πέμπτη 18 Μαΐου, ώρα 20:00,στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου.
Θα παρουσιαστούν τραγούδια του κλασικού ρεπερτορίου, αποσπάσματα από όπερες και λογοτεχνικά κείμενα ξένων δημιουργών με άμεσες αναφορές στην Μυθολογική και Ιστορική Ελλάδα. Συνθέτες όπως οι Gluck, Schubert, Haendel, Cimarossa, Wolf, Gounod, Berlioz, Offenbach συνδιαλέγονται την Ελληνική Αρχαιότητα με τους Shakespeare, Byron,Goethe, Schiller, Rimbaud, Dante, Ezra Pound κ.α.
 
Τραγουδούν οι: Μαρία Στάθη, Μαρία Τσομπανοπούλου του Κυριάκου, Μαρία Τσομπανοπούλου του Χρήστου, Κοσμάς Τσομαπανόπουλος, Θεοδώρα Κρεμύδα, Σοφία Ταφίλη. Απαγγέλουν οι Ηλίας Παπάζογλου και Σοφία Χαραλαμπίδου. 

Στο πιάνο η Αικατερίνα Ελενίδη. Στην καλλιτεχνική επιμέλεια και μουσικολογική ενημέρωση ο Ευθύμιος Μαυρίδης.Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), στην προσπάθεια του να αναδείξει το ρόλο των μουσείων στη σύγχρονη κοινωνία, καθιέρωσε από το έτος 1977 τη 18 η Μαΐου ως Διεθνή Ημέρα Μουσείων. 

Απώτερος στόχος, να γίνουν τα μουσεία φορείς πολιτισμικών ανταλλαγών, με σκοπό την ανάπτυξη της μόρφωσης, την αμοιβαία κατανόηση και τη συνεργασία μεταξύ των λαών.

Αρχαιολογικό Μουσείο Δίου, Πέμπτη 18 Μαΐου, ώρα 20:00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό


Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget