PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τσίπρας: Δική μου η ευθύνη για το εκλογικό σοκ - Ο Μητσοτάκης θέλει να ξεμπερδεύει με ΣΥΡΙΖΑ - Λήξη πένθους, συναγερμός μάχης


Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι στόχος της ΝΔ δεν είναι η αυτοδυναμία αλλά η παντοδυναμία


Την αυτοκριτική του έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας για τη συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές στις 21/5/2023 λέγοντας πως η ευθύνη για το εξαιρετικά αρνητικό αποτέλεσμα είναι πρωτίστως δική του.

Ευθύνες ωστόσο επέρριψε και στα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος κάνοντας λόγο για έλλειμμα υπευθυνότητας ενώ τόνισε πως στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Επανέλαβε δε ότι στόχος της ΝΔ δεν είναι η αυτοδυναμία αλλά η παντοδυναμία με χαρακτηριστική αναφορά στην εξασφάλιση 180 εδρών και μία αναθεώρηση του Συντάγματος σε δεύτερο χρόνο.
 
Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη (25/5/2023) υπερτόνισε πως πρέπει να τεθεί ένα τέρμα στο πένθος για το αποτέλεσμα και σήμανε συναγερμό μάχης για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Δική μου η ευθύνη – Λήξη στο πένθος

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως δε θα κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας. «Το αποτέλεσμα είναι ένα οδυνηρό σοκ. Και η ευθύνη είναι δική μας, πρωτίστως δική μου, δεν ισομοιράζεται. Δεν κρύβομαι. Με ξέρετε. Ποτέ δεν κρύφτηκα, στη πολιτική μου διαδρομή. Στα δύσκολα ποτέ δεν το έβαλα στα πόδια. Ανέλαβα την ευθύνη και έδωσα τη μάχη. Έτσι και τώρα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «μετά από τρεις μέρες θλίψης και αναστοχασμού, ήρθε η ώρα να κηρύξουμε λήξη στο πένθος και να σημάνουμε συναγερμό μάχης» ενώ πρόσθεσε πως η ευθύνη του κόμματος είναι να ανασυγκροτηθεί άμεσα, χωρίς καμία καθυστέρηση και να δώσει τη μάχη.

Ο Μητσοτάκης θέλει να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ


«Μόνο υποχρέωση και ευθύνη έχουμε. Απέναντι στην ιστορία. Και απέναντι στην κοινωνία, που βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο μιας πρωτοφανούς συντηρητικής παλινόρθωσης. Υποχρέωση και ευθύνη να αποτιμήσουμε γρήγορα τα λάθη μας και να χαράξουμε μια καθαρή γραμμή. Για να δώσουμε με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα τη μάχη που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε.

Προειδοποίησε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας δεν είναι η αυτοδυναμία αλλά η παντοδυναμία «που θα επιτρέψει να προχωρήσει ακόμη και σε αλλαγές στο Σύνταγμα σε συντηρητική κατεύθυνση».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη τόνισε πως αν του δοθεί η ευκαιρία επιδιώκει να μην έχει καν αντίπαλο και «να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ο μόνος πολιτικός αντίπαλος που μπορεί να τον εμποδίσει και να δώσει μάχες».

Ανοιχτός σε διορθωτικές κινήσεις

Υπογράμμισε επίσης πως «ξέρετε πως ποτέ δε φοβήθηκα την αυτοκριτική. Πάντα ήμουν ανοιχτός σε διορθωτικές κινήσεις. Και σήμερα αυτό είναι αναγκαίο να γίνει με ευθύνη και σοβαρότητα. Δεν έχουμε όμως δικαίωμα στην εσωστρέφεια. Δεν έχουμε δικαίωμα στην αμετροέπεια και τις αντιπαραθέσεις. Που ακόμη και τώρα, σήμερα, μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, ορισμένοι σύντροφοι δεν αποφεύγουν».

«Και που το μόνο που δείχνουν είναι πως δεν έχουμε καταλάβει τίποτε από το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας. Αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε. Τούτη την ώρα χρειάζεται η μεγαλύτερη συσπείρωση, και η σεμνότητα θα έλεγα, μπροστά στην ψήφο του λαού. Και όχι η επανάληψη συμπεριφορών που μας κόστισαν πανάκριβα».

www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget