PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μακρόν: Να δοθεί «αμνηστία» στον Πούτιν - Επαναξιολόγηση της υποστήριξης στην Ουκρανία ...


«Αν έχουμε ένα παράθυρο για διαπραγματεύσεις, το ζήτημα θα είναι μεταξύ μιας δίκης και μιας διαπραγμάτευσης», τόνισε ο Ε. Μακρόν.


Ίσως να μην είναι δυνατό να σταλεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν να αντιμετωπίσει κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στη Χάγη, εάν είναι το μόνο πρόσωπο με το οποίο η Δύση πρέπει να διαπραγματευτεί τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν.
Μιλώντας στη διάσκεψη ηγετών της ΕΕ στη Μολδαβία, ο Γάλλος πρόεδρος παρουσίασε επίσης σχέδια για μια ταχεία διεύρυνση της ΕΕ, συμφιλίωση μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης και έναν οδικό χάρτη με σαφή πορεία για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.

Ο Μακρόν, επέμεινε ότι η Ρωσία έχει χάσει κάθε νομιμότητα, αλλά σημείωσε ότι εάν η εισβολή στην Ουκρανία δεν εκπληρώσει τους στρατιωτικούς της στόχους, θα πρέπει να γίνει μια αξιολόγηση της φύσης της μελλοντικής ευρωπαϊκής υποστήριξης προς την Ουκρανία. Ταυτόχρονα, επέμεινε ότι η Ουκρανία υπερασπίζεται όχι μόνο τα σύνορά της, αλλά και αυτά της Ευρώπης.

Η άμυνα της ΕΕ και οι ΗΠΑ

Ο Γάλλος Πρόεδρος τάχθηκε υπέρ της συνέχειας στην πολιτική των ΗΠΑ έναντι της Ουκρανίας, αλλά είπε ότι η ΕΕ ενισχύοντας τις δικές της άμυνες πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα εκλογής μιας ρεπουμπλικανικής κυβέρνησης.

Όπως σημειώνει ο Guardian, στις πιο ειλικρινείς δηλώσεις ενός Ευρωπαίου ηγέτη για την ανάγκη διαπραγμάτευσης με τον Πούτιν, ο Μακρόν είπε ότι «αν σε λίγους μήνες έχουμε ένα παράθυρο για διαπραγματεύσεις, το ζήτημα θα είναι μεταξύ μιας δίκης και μιας διαπραγμάτευσης, και έχεις να διαπραγματευτείς με τους ηγέτες που έχεις de facto, και νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις θα έχουν προτεραιότητα… Μπορεί να βάλεις τον εαυτό σου σε μια θέση να πει: «Θέλω να πας φυλακή, αλλά είσαι ο μόνος με τον οποίο μπορώ να διαπραγματευτώ».

Επιμένοντας για μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αμυντικές δαπάνες και συντονισμό, είπε ότι «η ασφάλεια και η σταθερότητά μας δεν πρέπει να μεταβιβάζονται και να αφήνονται στη διακριτική ευχέρεια των ψηφοφόρων των ΗΠΑ».

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό που είχε διατυπώσει ο ίδιος πριν από τρία χρόνια ότι το ΝΑΤΟ βρισκόταν στη δίνη του «εγκεφαλικού θανάτου», είπε ότι η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία ήταν μια κλήση αφύπνισης στην οποία το ΝΑΤΟ έχει ανταποκριθεί καλά. Ωστόσο, επεσήμανε ότι ορισμένα μέλη του ΝΑΤΟ - χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία - δεν επέβαλαν κυρώσεις στη Ρωσία.
 
Ο Ζακ Σιράκ και η εισβολή στο Ιράκ

Αναγνώρισε ότι στο παρελθόν η δυτική Ευρώπη δεν ήταν ευαίσθητη στα αιτήματα της Ανατολής. «Κάποιοι είπαν ότι έχασες την ευκαιρία να μείνεις ήσυχος. Νομίζω ότι χάσαμε και την ευκαιρία να σας ακούσουμε. Αυτή η ώρα τελείωσε», όπως είπε ο Μακρόν, καταχειροκροτούμενος.

Αναφερόταν σε μια παρατήρηση το 2003 του πρώην Γάλλου προέδρου Ζακ Σιράκ, ο οποίος έλεγε ότι τα έθνη της Ανατολικής Ευρώπης που τάχθηκαν στο πλευρό των ΗΠΑ και της Βρετανίας - στην απόφασή τους να εισβάλουν στο Ιράκ εκείνη τη χρονιά - αντίθετα από ορισμένους σημαντικούς δυτικούς συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και της Γερμανίας και δεν είχαν «Καλή ευκαιρία να μείνετε ήσυχοι».

Μίλησε ακόμη για τη διαίρεση της Ευρώπης που επιβλήθηκε στα ανατολικά στον απόηχο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Μακρόν είπε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να επιτρέψει την απαγωγή της Ανατολικής Ευρώπης από τη Ρωσία για δεύτερη φορά, προσθέτοντας ότι η επιβεβλημένη αποξένωση έχει αποδυναμώσει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget