PIERIA  OLYMPOS  -  Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!

Νέα και ειδήσεις από Πιερία, Ελλάδα, Κόσμο!


Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Νόστιμο ορεκτικό - Μπάλες τυριού με κουνουπίδι ...


Υλικά
 
  • 1 κουνουπίδι, κομμένο σε μπουκετάκια
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κριθαράκι ωμό
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί τσένταρ, χοντροτριμμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά panko
  • 1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
 
  1. Μαγειρέψτε το κουνουπίδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
  2. Χρησιμοποιήστε μια τρυπητή κουτάλα για να το μεταφέρετε σε ένα κόσκινο που έχει τοποθετηθεί πάνω από ένα μπολ. Αφήστε το στην άκρη να σουρώσει και να κρυώσει. Ψιλοκόψτε το κουνουπίδι.
  3. Προσθέστε το κριθαράκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε για 8 λεπτά (λίγο λιγότερο χρόνο από τις οδηγίες της συσκευασίας). Σουρώστε και ξεπλύνετε κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό. Στεγνώστε καλά.
  4. Εντωμεταξύ, λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το αλεύρι. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά.
  5. Προσθέστε σταδιακά το γάλα, λίγο- λίγο, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθεί μετά από κάθε προσθήκη. Φέρτε το μείγμα σε βρασμό και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να γίνει πολύ πηχτό. Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε τα τυριά μέχρι να λιώσουν και να γίνουν λεία. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  6. Προσθέστε το κουνουπίδι και το κριθαράκι και αλατοπιπερώστε. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να ανακατέψετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήστε το στην άκρη μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστείτε.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώστε τη φρυγανιά σε ένα μεγάλο πιάτο.
  8. Χρησιμοποιήστε υγρά χέρια για να πλάσετε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα κουνουπιδιού σε μπάλα. Κυλήστε στη φρυγανιά για να καλυφθεί. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα κουνουπιδιού και τη φρυγανιά για να φτιάξετε 24 μπάλες.
  9. Ψεκάστε με λάδι 24 μίνι φόρμες για μάφιν και μοιράστε τις μπάλες στις θήκες. Ψεκάστε τις κορυφές με λάδι και ψήστε για 20- 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  10. Αφήστε στην άκρη να κρυώσουν ελαφρώς. Πασπαλίστε με μαϊντανό και αλατοπιπερώστε για να σερβίρετε.
  11. Έξυπνος τρόπος για να συμπεριλάβετε το κουνουπίδι στη διατροφή σας

Δημοσίευση σχολίου

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pieriaolympos.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

[blogger][facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Εικόνες θέματος από A330Pilot. Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget