Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού κριθαράκι
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, αφήστε το ζωμό να πάρει βράση.
- Προσθέστε το κριθαράκι στο ζωμό που βράζει και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, συνήθως περίπου 9-10 λεπτά, μέχρι να γίνει al dente.
- Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό.
- Προσθέστε τα ντοματίνια στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
- Ανακατέψτε το φρέσκο σπανάκι και μαγειρέψτε το μέχρι να μαραθεί.
- Μόλις μαγειρευτεί το κριθαράκι, στραγγίστε τα περιττά υγρά και προσθέστε το στο τηγάνι με τις ντομάτες και το σπανάκι.
- Ανακατέψτε τα όλα μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
- Σερβίρετε ζεστό, γαρνίροντας με τριμμένη παρμεζάνα.

Δημοσίευση σχολίου
Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pieriaolympos.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.