Υλικά
- 4- 6 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μηλόξυδο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίστε τις χοιρινές μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τις σε μια κατσαρόλα.
- Στο ίδιο τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο, την ξηρή μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το καγιέν και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το ξύδι και το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες ή σε υψηλή θερμοκρασία για 1 έως 1,5 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό κρέας.

Δημοσίευση σχολίου
Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pieriaolympos.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.