Υλικά
- 4- 6 χοιρινές μπριζόλες
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. ξηρή μουστάρδα
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. σ. μηλόξυδο
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίστε τις χοιρινές μπριζόλες και από τις δύο πλευρές. Όταν ροδίσουν, τοποθετήστε τις σε μια κατσαρόλα.
- Στο ίδιο τηγάνι, μειώστε τη φωτιά σε μέτρια και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σκόρδο, την ξηρή μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και το καγιέν και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το αλεύρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό.
- Προσθέστε το ξύδι και το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει.
- Ρίξτε το μείγμα πάνω από τις χοιρινές μπριζόλες, βάλτε το καπάκι στην κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 2 ώρες ή σε υψηλή θερμοκρασία για 1 έως 1,5 ώρα, ή μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό κρέας.
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.