- 1 μικρό κοτόπουλο
- 200 γρ λευκά μανιτάρια μικρά κατά προτίμηση
- 10 μεγάλες πράσινες ελιές (τις μεγαλύτερες που θα βρείτε στην αγορά)
- 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Χυμό από 2 λεμόνια
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας ρίγανη
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Εκτέλεση
- Πλένουμε το κοτόπουλο, το κόβουμε στα τέσσερα, το αλατοπιπερώνουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Στο ίδιο ταψί αραδιάζουμε τα μανιταράκια ολόκληρα και τις ελιές.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις πατάτες και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και τη μουστάρδα και 2 ποτήρια νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Αραδιάζουμε τις πατάτες στο ταψί μας στα κενά που έχουν αφήσει το κοτόπουλο, τα μανιτάρια και οι ελιές και περιλούζουμε όλα τα υλικά με το υγρό που έχει το μπολ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ½ ώρα και φροντίζουμε να γυρίζουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες από την άλλη πλευρά τουλάχιστον για 1 φορά κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.