PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ολετήρας η Ρωσία σαρώνει την Ουκρανία – Ασταμάτητη προέλαση, έπεσε και το Mirnoye – Φονικό χτύπημα σε ξένους μισθοφόρους


100 Γάλλοι στρατιώτες νεκροί και δεν είναι οι μόνοι δυτικοί - Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron
(upd 11) Ασταμάτητη είναι η ρωσική προέλαση ενώ το ουκρανικό καθεστώς βρίσκεται στα σχοινιά, καθώς σε λίγες μέρες δεν θα έχει τη δυνατότητα να αμυνθεί στις ρωσικές επιδρομές.
Εξαντλούνται τα πυρομαχικά και στα τέλη Μαρτίου δεν θα διαθέτει ούτε πυραύλους για την αεράμυνά της,
όπως αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Telegraph.    
Την ίδια στο πεδίο των επιχειρήσεων ο ρωσικός στρατός κατήγαγε μία σημαντική επιτυχία.
Μετά την εδραίωση στο Rabotino κατέλαβε και τον σημαντικό οικισμό Mirnoye στην κατεύθυνση Zaporizhia.
Εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έμπιστο συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στο Berdyansk αλλά απέτυχαν. 
Την τελευταία αυστηρή προειδοποίηση στον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron απηύθυνε, ζητώντας του να σταματήσει άμεσα να στέλνει οπλισμό στην Ουκρανία.

Ασταμάτητη προέλαση στη Zaporizhia - Οι Ρώσοι κατέλαβαν το Mirnoye

Ο ρωσικός στρατός κατέλαβε το χωριό Mirnoye στην περιοχή Zaporizhia, ανακοίνωσε επίσημα η Μόσχα.
«Στην κατεύθυνση του Yuzhnodonetsk, μονάδες της ομάδας μάχης Vostok, ως αποτέλεσμα επιτυχημένων επιθετικών ενεργειών, κατέλαβε το χωριό Mirnoye, στην περιοχή Zaporizhia», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι Ρώσοι απέκρουσαν επίσης μια αντεπίθεση από την ομάδα εφόδου της 72ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας των Ουκρανών στην περιοχή του χωριού Vodyanoye στο Donetsk.
Οι Ουκρανοί έχασαν πάνω από 120 στρατιώτες και τρία οχήματα.
Πρόκειται για μία εξέλιξη που έρχεται χρονικά μετά την εδραίωση του ρωσικού στρατού στο Rabotino, το νότιο τμήμα του οποίου ελέγχεται πλήρως από τη Μόσχα.
Η προηγούμενη προέλαση των ουκρανικών δυνάμεων προς αυτή την κατεύθυνση είχε χαρακτηριστεί ως το κύριο επίτευγμα της αποτυχημένης αντεπίθεσης των Ουκρανών το 2023.

Ουκρανοί αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν έμπιστο συνεργάτη του Putin στο Berdyansk

Την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας έμπιστου συνεργάτη του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin στην πόλη Berdyansk στη Zaporizhia.
«Στο Berdyansk αποφεύχθηκε απόπειρα δολοφονίας του έμπιστου συνεργάτη του Ρώσου προέδρου.
Ουκρανοί τρομοκράτες ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση, αλλά δεν κατάφεραν τίποτα.Τα εγκληματικά τους σχέδια ματαιώθηκαν από τις ενέργειες των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών», είπε ο Vladimir Rogov επικεφαλής του κινήματος «Είμαστε με τη Ρωσία» στη Zaporizhia.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αναζητούνται όλοι όσοι εμπλέκονται στην προετοιμασία της τρομοκρατικής επίθεσης.

Τελευταία προειδοποίηση Ρωσίας σε Macron για τα όπλα στην Ουκρανία

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron θα πρέπει να σταματήσει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και να προτείνει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
Σχολιάζοντας την τελευταία πρωτοβουλία του Γάλλου ηγέτη που είπε ότι θα ζητούσε από τη Ρωσία να τηρήσει μια εκεχειρία στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, η Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε: «Κάνω μια πρόταση ως απάντηση στον Macron: σταματήστε να προμηθεύεστε όπλα που χρησιμοποιούνται για να σκοτωθούν άμαχοι και επίσης σταματήστε να χρηματοδοτείτε την τρομοκρατία».
«Προτείνω επίσης στον Macron να παρουσιάσει μια παρόμοια πρόταση στα μέρη της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή.
Πολλά εξαρτώνται πιθανώς από το τι λέει η Γαλλία εκεί», υποστήριξε η Zakharova.
Νωρίτερα, ο Macron είπε σε συνέντευξή του κατά τη διάρκεια ενός ουκρανικού τηλεμαραθώνιου ότι η Γαλλία θα ζητήσει από τη Ρωσία να τηρήσει κατάπαυση του πυρός κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την πιθανή συμμετοχή Ρώσων αθλητών ως ουδέτερων, είπε ότι, ως χώρα υποδοχής, η Γαλλία στέλνει ένα μήνυμα ειρήνης καθώς ακολουθεί τις αποφάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

100 Γάλλοι στρατιώτες νεκροί και δεν είναι οι μόνοι δυτικοί

Από το κοινωνικό δίκτυο «Χ» έγινε γνωστή η είδηση για τους 100 Γάλλους, αλλά και τα ονόματα Γερμανών και Αμερικανών που έπεσαν από το ρωσικό πλήγμα στην Οδησσό.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, «στην περιοχή των συνόρων Ρουμανίας-Ουκρανίας, παρατηρείται αυξημένη δραστηριότητα της αεροπορίας του ΝΑΤΟ.
Προφανώς αυτό οφείλεται στην εκκένωση όσων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τις χθεσινές επιθέσεις στη νότια Ουκρανία».
Σκοτώθηκαν 100 Γάλλοι, και περισσότεροι από 550 άνθρωποι από τις ταξιαρχίες «Lyut» και «Tsunami» του Υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.
Οι WELDERS συγκεκριμενοποίησαν τα δεδομένα μας για τους στρατηγούς:
A.Gostishchev, πρώην αναπληρωτής της κύριας διεύθυνσης της Εθνικής Αστυνομίας, διοικητής του τάγματος Tsunami, S. Tetyukhin, πρώην αντιδήμαρχος, D. Abramenko, αναπληρωτής επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης του Εθνικού Αστυνομία, Επικεφαλής του Τμήματος Προληπτικών Δραστηριοτήτων στην Περιφέρεια της Οδησσού – ως αποτέλεσμα του χτυπήματος στο εργοτάξιο του προσωπικού της ταξιαρχίας “LYUT” στην περιοχή της Daca.

Πληροφορίες από την ίδια πηγή στο «Χ» δίνουν ονόματα και για στρατιώτες που έχασαν την ζωή τους από Γερμανία και ΗΠΑ στο ρωσικό χτύπημα στην Οδησσό. Le Parisien: Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron

Επιστρέφει στην επικίνδυνη ρητορική ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron επαναλαμβάνοντας, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύτηκε το βράδυ του Σαββάτου στην εφημερίδα Le Parisien, ότι επιχειρήσεις επί του πεδίου από τους Δυτικούς στο έδαφος της Ουκρανίας θα είναι ίσως απαραίτητες «σε κάποια δεδομένη στιγμή», υπογραμμίζοντας πως «χρέος μας είναι να προετοιμαστούμε για όλα τα σενάρια» και εκθειάζοντας το πυρηνικό οπλοστάσιο που διαθέτει η χώρα του αλλά και το μεγαλύτερο... ΑΕΠ της Γαλλίας από την Ρωσία.
«Ισως, σε κάποια δεδομένη στιγμή -δεν το εύχομαι, δεν θα αναλάμβανα την πρωτοβουλία- θα χρειαστεί να διεξαχθούν επιχειρήσεις επί του πεδίου, όποιες και αν είναι αυτές, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ρωσικές δυνάμεις», δηλώνει στην συνέντευξη που δόθηκε την Παρασκευή κατά την επιστροφή του από το Βερολίνο όπου συναντήθηκε με τους ηγέτες της Γερμανίας Olaf Scholz και της Πολωνίας Donald Tusk.

«Η δύναμη της Γαλλίας είναι ότι μπορούμε να το κάνουμε», τονίζει.

Σύμφωνα με τον Macron, «πολλές ευρωπαϊκές χώρες, και όχι μικρές, υποστηρίζουν την πορεία της Γαλλίας».
«Είμαστε έτοιμοι και οφείλουμε να προετοιμαζόμαστε για οποιοδήποτε σενάριο.
Θα ήταν λάθος να μην το κάνουμε.
Είμαι βέβαιος ότι, σε οποιοδήποτε σενάριο, οποιοσδήποτε θα αναλάβει την ευθύνη, ακολουθώντας το μοντέλο της επιλογής του», είπε ο Macron.
Στις 26 Μαρτίου, ο Macron είπε ότι εκπρόσωποι περίπου 20 δυτικών κρατών θα συζητήσουν περαιτέρω βοήθεια για το Κίεβο σε μια συνάντηση στο Παρίσι, η οποία θα περιλαμβάνει επίσης και την επιλογή αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι συμμετέχοντες δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συναίνεση για αυτό το θέμα, αλλά ένα τέτοιο σενάριο δεν μπορούσε να αποκλειστεί στο μέλλον.
Αργότερα, ο Macron πρόσθεσε ότι «το να μην αποκλείεις κάτι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το κάνεις».

Στην συνέντευξή του ο Γάλλος πρόεδρος αρνείται κάθε διαφωνία εντός του γαλλογερμανικού άξονα για το θέμα.

«Θέλησα να έρθω άμεσα στην Γερμανία για να μην υπάρξει συζήτηση για την ύπαρξη στρατηγικών διαφωνιών: δεν υπάρχουν», εξηγεί.
Υπενθυμίζεται πως η επίσκεψη Macron στην Γερμανία έγινε προκειμένου να αμβλύνει την ισχυρή γαλλογερμανική ένταση μετά τις δηλώσεις του ηγέτη της Γαλλίας πως «δεν αποκλείει «την αποστολή χερσαίων στρατευμάτων προς την Ουκρανία», ιδέα που είχαν αρνηθεί οι περισσότεροι σύμμαχοί της, στο ΝΑΤΟ.
Ο Scholz είχε απορρίψει πολύ πιο έντονα κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.
Στις συζητήσεις μάλιστα ο Macron είχε μιλήσει με σκληρότητα, προς τους συμμάχους του στην Πράγα, καλώντας τους «να μην είμαστε δειλοί», χωρίς να αναφέρεται σε κάποιον ονομαστικά, αλλά έμμεσα όλοι αντιλήφθηκαν σε ποιον απευθυνόταν...
Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αυτό έγινε αντιληπτό ως σεισμός στα θεμέλια της γαλλογερμανικής «μηχανής», σημάδι πιθανής διχόνοιας στους κόλπους της Ένωσης που μόνο τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin θα μπορούσε να ικανοποιεί, σύμφωνα με σχολιαστές.
Έτσι ο πρόεδρος Macron, διευκρίνησε πως, «δεν υπήρξε ποτέ διαφωνία ανάμεσα στον καγκελάριο και σε μένα.

Υπάρχει ευρεία συμφωνία απόψεων για τους στόχους και την κατάσταση.

Αυτό που είναι διαφορετικό είναι ο τρόπος ερμηνείας τους», υποστηρίζει αναφερόμενος στις «στρατηγικές κουλτούρες» των δύο χωρών, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι παρά τις διαφορετικές στρατηγικές κουλτούρες «η ενότητα μας κάνει πιο δυνατούς από ποτέ».
«Η Γερμανία έχει μία στρατηγική κουλτούρα συγκατάβασης, σύνεσης, μη επέμβασης και τηρεί αποστάσεις από τα πυρηνικά.
Ενα μοντέλο πολύ διαφορετικό από της Γαλλίας, που διαθέτει πυρηνικά όπλα και έχει διατηρήσει και ενισχύσει έναν επαγγελματικό στρατό», λέει.
«Η Γερμανία δαπανά περισσότερο από την Γαλλία, διαθέτει μεγαλύτερο δημοσιονομικό περιθώριο, είναι τυχερή.
Η Γαλλία μπορεί να κάνει πράγματα που η Γερμανία δεν μπορεί να κάνει», λέει.
«Δεν πρέπει να αφεθούμε στον εκφοβισμό, δεν έχουμε απέναντί μας μία μεγάλη δύναμη.
Η Ρωσία είναι μία μεσαία δύναμη που διαθέτει πυρηνικά όπλα, αλλά το ΑΕΠ της είναι πολύ κατώτερο του ΑΕΠ των Ευρωπαίων, κατώτερο της Γερμανίας και της Γαλλίας» επισήμανε ο Γάλλος πρόεδρος.

Foreign Affair: Ο ρωσικός στρατός «είναι απλά μεγάλος» και προσαρμοστικός

Σύμφωνα με το Foreign Affair, «τους πρώτους μήνες του πολέμου, το Κρεμλίνο ήταν απρόθυμο να παραδεχτεί ότι η αρχική του επίθεση στην Ουκρανία ήταν μια αποτυχία.
Μέχρι τον Αύγουστο του 2022, οι κατεστραμμένες ρωσικές μονάδες κατέρρευσαν στο Kharkiv και υποχώρησαν από την Kherson, αλλά η Ρωσία προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις και το κόστος μιας παρατεταμένης σύγκρουσης: το Κρεμλίνο έκανε αυτό που απέρριπτε στο παρελθόν: επιστράτευσε 300.000 άνδρες, αύξησε δραματικά τις αμυντικές δαπάνες και αγόρασε βασικά όπλα από τους εταίρους του για να καλύψει τα κενά.
Ωστόσο, όταν οι ουκρανικές δυνάμεις είναι επαρκώς επανδρωμένες, εφοδιασμένες και εδραιωμένες, έχουν δείξει ότι μπορούν να επιφέρουν υψηλό κόστος στις ρωσικές δυνάμεις και να ματαιώσουν την ικανότητα της Ρωσίας να μετατρέψει τα πλεονεκτήματά της σε αποφασιστικά κέρδη», επισημαίνει.
«Η μάχη για την Avdiivka είναι η πιο πρόσφατη περίπτωση: χρησιμοποιώντας συχνές αεροπορικές επιδρομές και δεσμεύοντας έως και 30.000 άνδρες σε 12 μονάδες, η Ρωσία χρειάστηκε πέντε μήνες για να καταλάβει την πόλη. Η Ρωσία ήθελε πολύ την Avdiivka, και πήρε την Avdiivka. Κατά τη διάρκεια της πολιορκίας, έχασε περισσότερα από 600 τεθωρακισμένα οχήματα και πιθανώς χιλιάδες στρατιώτες.
Αλλά οι ρωσικές αδυναμίες θα έχουν πολύ μικρή σημασία εάν οι εξαντλημένες ουκρανικές μονάδες δεν μπορούν πλέον να οπλίσουν την άμυνα ή εάν δεν μπορούν να αναπαράγουν γρήγορα τους τύπους άμυνας που κατασκευάζονταν στην Avdiivka επί 10 χρόνια», υποστηρίζει η Αμερικανίδα αναλύτρια Dara Massicot του γνωστού thnik tank RAND και συγγραφέας, που υπογράφει το άρθρο.

Η Ρωσία χρησιμοποιεί 12.000 βλήματα ημερησίως και η Ουκρανία 1.500 με 3.500
- Οι ΗΠΑ γνώριζαν για την καταστροφική έλλειψη αεράμυνας και πυρομαχικών

Ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί βαρύ πυροβολικό στην περιοχή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης δύο ή και τρεις φορές συχνότερα από την Ουκρανία, λέει ο Mikhail Podolyak, σύμβουλος του επικεφαλής του Ουκρανικού Προεδρικού Γραφείου.
«Έντονη δράση λαμβάνει χώρα στην πρώτη γραμμή των 700 έως 800 χλμ.
Η πλευρά μας χρησιμοποιεί μεταξύ 1.500 και 3.500, ενώ η ρωσική πλευρά χρησιμοποιεί μεταξύ 7.500 και 12.000 βλήματα βαρέως διαμετρήματος μόνο καθημερινά», είπε στην ουκρανική τηλεόραση. Διευκρίνισε ότι αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν πυροβόλα μικρού διαμετρήματος, όλμους, drones, πυραύλους και αεροπορία.
Η Ουκρανία έχει επανειλημμένα δηλώσει την έλλειψη πυρομαχικών, ειδικά για σοβιετικά πυροβόλα όπλα 152 mm και 122 mm, καθώς και για πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Stormer, Avenger και Stinger.
Η Ουκρανία πιθανότατα θα αντιμετωπίσει «καταστροφική έλλειψη πυρομαχικών και αεράμυνας» μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2024, είχε προειδοποιήσει και το ABC News στις 22 Φεβρουαρίου, επικαλούμενο δύο ανώνυμους αμερικανούς αξιωματούχους.
Σύμφωνα με εσωτερικές εκτιμήσεις των ΗΠΑ, η έλλειψη «θα μπορούσε ουσιαστικά να αλλάξει το ρεύμα του πολέμου και να δώσει στη Ρωσία ένα τεράστιο πλεονέκτημα», είχε αναφέρει το ABC News.
Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ως την πιο κρίσιμη για την Ουκρανία.

crisis.JPG
Ουκρανικά drones χτυπούν εκλογικό τμήμα στην περιοχή της Zaporizhia

Επίθεση με δύο ουκρανικά drones σημειώθηκε σήμερα σε εκλογικό τμήμα στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία τμήμα της ουκρανικής περιοχής Zaporizhia, όπως ανακοίνωσε ο διορισμένος από τη Μόσχα τοπικός αξιωματούχος Vladimir Rogov.
Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο κτίριο αλλά δεν έχουν αναφερθεί θύματα, δήλωσε ο ίδιος στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram.

Μια έφηβη σκοτώθηκε σε επίθεση με ρουκέτα στο Belgorod

Ένα 16χρονο κορίτσι σκοτώθηκε όταν ουκρανική ρουκέτα έπληξε το σπίτι της στο Belgorod, ενώ ο πατέρας της νοσηλεύεται με τραύματα, δήλωσε ο κυβερνήτης Vyacheslav Gladkov.
«Δυστυχώς, μια έφηβη, 16 ετών, σκοτώθηκε σε ιδιωτικό σπίτι όπου έμενε, πήρε φωτιά μετά από επίθεση με ρουκέτα», έγραψε ο Gladkov στο κανάλι του στο Telelgram.
Ο πατέρας του κοριτσιού νοσηλεύεται με σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα και εγκαύματα στο σώμα, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

National Interest: Η Ουκρανία έχει γίνει «χωματερή» για τα άχρηστα όπλα της Δύσης

Τα όπλα που δίνει η Δύση στην Ουκρανία «είναι κάτι παραπάνω από σκουπίδια», αναφέρει το National Interest, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη προμήθευσαν το Κίεβο με ξεπερασμένα όπλα που πρόκειται να αποσυρθούν, ενώ διαφημίζουν τη δέσμευσή τους στον σκοπό της χώρας που είναι η νίκη επί της Ρωσίας.
Το δημοσίευμα πρόσθεσε ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση περιβάλλεται από έναν «κυκεώνα ψεμάτων» και ότι τα δυτικά μέσα ενημέρωσης και οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει έναν «διαρκή μύθο» σχετικά με την αποτελεσματικότητα των όπλων που στάλθηκαν στο καθεστώς του Κιέβου.

Τα... άχρηστα

Η Γαλλία προμήθευσε την Ουκρανία με θωρακισμένα οχήματα AMX-10RC, που συχνά ονομάζονται ελαφρά τεθωρακισμένα άρματα μάχης.
Ωστόσο, η προέλευση αυτού του τανκ ανάγεται στις αρχές της δεκαετίας του 1980 και η τελευταία αναβάθμισή τους ήταν το 2000.
Ο γαλλικός στρατός άρχισε να παροπλίζει αυτά τα άρματα μάχης το 2021 αφού κρίθηκε ότι δεν ήταν βιώσιμα για σύγχρονο πόλεμο.
Όταν αυτά τα τανκς αναπτύχθηκαν στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν τη Γαλλία να ολοκληρώσει τη διαδικασία παροπλισμού.
Τα άρματα μάχης Challenger-2 που παραδόθηκαν στην Ουκρανία ήταν επίσης στο τέλος του κύκλου υπηρεσίας τους και είχαν μηδενική επίδραση στο πεδίο της μάχης, σύμφωνα με την έκθεση.
Το National Interest πρόσθεσε ότι η υπόσχεση των ΗΠΑ να προμηθεύσει πάνω από 30 άρματα μάχης M1 Abrams προκάλεσε ευφορία στο Κίεβο, αλλά κανείς δεν παρατήρησε την παρατήρηση ότι η αναβαθμισμένη σύγχρονη έκδοση των αρμάτων μάχης Abrams δεν ήταν διαθέσιμη.
Ομοίως, τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 που υποσχέθηκαν στο Κίεβο, δεν θα αλλάξουν το παιχνίδι, καθώς βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους, ενώ η Ρωσία διαθέτει τζετ πέμπτης γενιάς που μπορεί να κάνουν σύντομη δουλειά με τα αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Ένας πόλεμος... business as usual για τους Δυτικούς

Η κατάσταση κάνει τους αρθρογράφους να αναρωτιούνται εάν η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι απλώς business as usual για τις δυτικές κυβερνήσεις, ενώ οι ζωές των Ουκρανών απλά δεν... μετρούν.
«Κυνικά μιλώντας θα μπορούσε να συμπεράνει κανείς ότι αυτό ήταν σκόπιμο, μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου για την απαλλαγή των δυτικών οπλοστασίων και πλατφορμών όπλων που θεωρούνταν ξεπερασμένα για να αναγκάσουν αυτές τις κυβερνήσεις να αγοράσουν πιο ακριβά, σύγχρονα συστήματα από τους αμυντικούς εργολάβους της Δύσης», αναφέρουν οι συντάκτες του άρθρου.
Ωστόσο, ακόμη και τα κορυφαία δυτικά όπλα είναι απίθανο να ανατρέψουν το ρεύμα στη σύγκρουση, καθώς ο ουκρανικός στρατός δεν είναι εκπαιδευμένος να τα χρησιμοποιεί σωστά, ενώ ακόμη κι αν οι ΗΠΑ «μπορούσαν να δώσουν στην Ουκρανία τα καλύτερα τανκς στον κόσμο, θα τα έχαναν επειδή δεν ξέρουν πώς να τα χρησιμοποιήσουν σωστά».
Από την αρχή των εχθροπραξιών, Ρώσοι αξιωματούχοι προειδοποίησαν τη Δύση να μην στείλει στρατιωτικά εφόδια στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι μόνο τροφοδοτούν και παρατείνουν τη σύγκρουση, ενώ δεν μπορούν να επηρεάσουν την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

Η Γαλλία αρνείται το γεγονός


Αναφορικά με την ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυναςότι «εξάλειψε» περίπου εξήντα Γάλλους μαχητές σε ένα χτύπημα τη νύχτα της 16ης προς 17η Ιανουαρίου στο Kharkiv της βορειοανατολικής Ουκρανίας, o Béranger Minaud, ένας 45χρονος Γάλλος που πολέμησε με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και αναφέρεται στη λίστα δολοφονηθέντων του ρωσικού υπουργείου, ισχυρίζεται ότι είναι «ζωντανός και καλά».
Capture_138.JPG

H εξέλιξη στο πολεμικό μέτωπο επί χάρτου

Capture_139.JPG
Capture2_4.JPG
Capture3_1.JPG
Capture4.JPG
www.bankingnews.gr                                                                     

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget