PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σοκ και δέος στην Ουκρανία: Σαρωτικό χτύπημα Ρωσίας στην Οδησσό διέλυσε αρχηγείο του ΝΑΤΟ - Παιχνίδια πολέμου από Γαλλία

 


Σε επικίνδυνα μονοπάτια η Γαλλία - Συντριπτικό πλήγμα των Ρώσων στην Οδησσό - Επικίνδυνη απόφαση ΗΠΑ να οπλίσουν με πυρηνικές βόμβες τα F 35τικότητα για όλους _ Greenpeace Greece00:00

(upd 7) Στα πρόθυρα της απόλυτης κατάρρευσης βρίσκεται ο ουκρανικός στρατός με τη Ρωσία να προελαύνει ακάθεκτη. 
Οι Ρώσοι προχώρησαν σε ένα εντυπωσιακό χτύπημα στην Οδησσό, όπου διέλευσαν κέντρο πληροφοριών και επιτήρησης του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με τη Ρωσία από εκεί οι Δυτικοί καθοδηγούσαν τους Ουκρανούς, ώστε να διεξάγουν χτυπήματα κατά του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.  
Την ίδια ώρα ο Γαλλικός στρατός πραγματοποιεί μεγάλης έκτασης στρατιωτικές ασκήσεις - προσομοίωση πολέμου με τη Ρωσία στην Ουκρανία. 
Εν τω μεταξύ οργή σε Ρωσία και Κίνα προκαλεί η απόφαση των ΗΠΑ να οπλίσουν με πυρηνικές βόμβες τα F 35.

Politico (Περιοδικό ΗΠΑ): Γαλλικά παιχνίδια πολέμου με άσκηση – προσομοίωση σύγκρουσης με Ρωσία στην Ουκρανία

Σε ιδιαίτερα επικίνδυνες ατραπούς κινείται η Γαλλία με ευθύνη του προέδρου της, Emmanuel Macron.
Ο Γαλλικός στρατός πραγματοποιεί μεγάλες ασκήσεις, που προσομοιώνουν μια σύγκρουση υψηλής έντασης με ισοδύναμο εχθρό (Ρωσία), όπως αναφέρει το Politico.
Οι ασκήσεις διεξάγονται στο κέντρο εκπαίδευσης μάχης (CENTAC) στο Mailly-le-cam στην ανατολική Γαλλία.
«Ο κόσμος αποκάλυψε την αληθινή του φύση: ασταθής, επικίνδυνος και δεν είναι όλοι φίλοι.
Ετοιμαζόμαστε για μια ένα πνεύμα εγρήγορσης και ετοιμότητας σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Το CENTAC είναι το μόνο μέρος στη Γαλλία όπου μπορείτε να δείτε πώς είναι ο πόλεμος», δήλωσε ο συνταγματάρχης Axel Denis, ο οποίος διευθύνει το εκπαιδευτικό κέντρο 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Politico.
Για σύγκριση, η έκταση της γαλλικής πρωτεύουσας Παρισιού είναι περίπου 105 τετραγωνικά χιλιόμετρα.
«Αν και οι αξιωματικοί της CENTAC δεν κατονομάζουν πιθανούς εχθρούς, η εκπαίδευση στοχεύει να εκπαιδεύσει στρατεύματα για να πολεμήσουν έναν εχθρό όπως η Ρωσία», ανέφερε η έκθεση.
Οι Γάλλοι αξιωματικοί ανέφεραν ότι η εμπειρία της σύγκρουσης στην Ουκρανία -η οποία υπογραμμίζει τη σημασία των συντονισμένων προσπαθειών στο πεδίο της μάχης- χρησιμοποιείται ευρέως στις ασκήσεις της CENTAC.
Αυτά τα πολεμικά παιχνίδια έρχονται αφού ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι δεν θα απέκλειε την αποστολή στρατευμάτων της ΕΕ στην Ουκρανία, μια κίνηση που προκάλεσε αμέσως γενική κατακραυγή.

Συντριπτικό ρωσικό χτύπημα κατά κέντρου πληροφοριών του ΝΑΤΟ στην Οδησσό

Τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (9/3/2024) οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σε ένα στοχευμένο χτύπημα καταστρέφοντας το κέντρο
κέντρο ηλεκτρονικής επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών του ουκρανικού Στρατού, το «Oviopol 2», στο οποίο επιχειρούσαν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ.
Επίσης επλήγη ένα VERA-NG, από τα πιο σύγχρονα ραντάρ των Ουκρανών, το οποίο εντοπίζει, επιτηρεί και παρακολουθεί εναέριους, χερσαίους και θαλάσσιου στόχους.
Σύμφωνα με τη Ρωσία από εκείνο το σημείο, οι αξιωματικοί του ΝΑΤΟ κατεύθυναν τις επιθέσεις των Ουκρανών με drones κατά πλοίων του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Πρόκειται για στρατιωτικές ενέργειες που προσέφεραν επιτυχίες στο Κίεβο.
Το κέντρο πιστεύεται ότι βρισκόταν στην συνοικία Bilhorod-Dnistrovskyi κοντά στο λιμάνι της Οδησσού.

Άγνωστη είναι μέχρι στιγμής η τύχη των αξιωματικών του ΝΑΤΟ που επιχειρούσαν στο κέντρο.

  Βαρύς ο απολογισμός  - 350 ρωσικά χτυπήματα σε 24 ώρες με 400 στρατιώτες νεκρούς, οι 180 σε μια νύχτα

Ακόμη 400 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες, οι 180 σε μια νύχτα, είναι ο νέος απολογισμός και προστίθενται στον ήδη μακρύ κατάλογο απωλειών ανθρωπίνου δυναμικού που υφίσταται η Ουκρανία, η οποία βλέπει σε διάστημα 7 ημερών να έχει χάσει μόνο στο Donetsk 2.000 στρατιώτες (νεκροί και τραυματίες) ενώ υποχωρούν συνεχώς.
Συνολικά, μέσα σε 24 ώρες, πραγματοποιήθηκαν χτυπήματα σε 350 στόχους, μεταξύ των οποίων δύο σημεία ελέγχου, 13 οχυρά και περισσότερες από 80 θέσεις πυροβολικού.
Επιπλέον, βαριά συστήματα φλογοβόλων κατέστρεψαν πέντε προπύργια των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν επίσης το κέντρο ελέγχου drone του ουκρανικού στρατού.

Polyansky: Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να δολοφονήσει τον Zelensky

Η Ρωσία δεν έχει καμία πρόθεση να δολοφονήσει τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky, δήλωσε ο πρώτος αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky.
«Εάν κάποιοι από εσάς ελπίζουν να απαλλαγούν από τον ηγέτη του καθεστώτος του Κιέβου με αυτόν τον τρόπο, θα πρέπει να σας απογοητεύσω: αυτό δεν είναι στα σχέδιά μας», δήλωσε ο Πρώτος Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Dmitry Polyansky.
«Πιστεύετε πραγματικά ότι αν θέλαμε να χτυπήσουμε την αυτοκινητοπομπή του Zelensky, δεν θα μπορούσαμε να το κάνουμε;
Προσπαθήστε να απαντήσετε σε αυτήν την ερώτηση, αλλά να είστε ειλικρινείς», είπε ο Polyansky μιλώντας στη σύνοδο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την Ουκρανία.
«Λαμβάνοντας υπόψη ότι όλοι γνωρίζετε καλά ότι ένα παρόμοιο χτύπημα σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Οδησσό] κατέστρεψε ένα κέντρο παραγωγής που κατασκεύαζε ναυτικά drones, συναρμολογώντας τα από εξαρτήματα που παρέχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο», συνέχισε.
«Αυτός ο στόχος ήταν πολύ πιο σημαντικός για εμάς σε σύγκριση με τον Zelensky, ο οποίος συνεχίζει να περιφέρεται κατά μήκος της πρώτης γραμμής βγάζοντας selfie σε πόλεις πριν απελευθερωθούν από τα ρωσικά στρατεύματα», σημείωσε ο Polyansky.

Scott Ritter (Πρώην CIA): «Η Αμερική τρέχει μακριά από την Ουκρανία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden εκφώνησε την ομιλία του για την κατάσταση του ΄Εθνους, στην οποία ζήτησε πρόσθετη χρηματοδότηση για την Ουκρανία, όμως, «η Αμερική φεύγει από την Ουκρανία.
Και αυτή είναι η πραγματικότητα», υποστήριξε ο πρώην αξιωματικός πληροφοριών του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ και της CIA Scott Ritter, προσθέτοντας ότι "οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν" ότι τους επόμενους μήνες θα δουν τον Biden "σχεδόν μοναδικά επικεντρωμένο στην εσωτερική αμερικανική πολιτική, προσπαθώντας να διαφοροποιηθεί από τον Donald Trump".
Ο Biden υπαινίχθηκε την αναγκαιότητα απελευθέρωσης του πακέτου χρηματοδότησης 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων «επειδή συνδέεται με την εσωτερική αμερικανική πολιτική και ίσως το πιο επίμαχο ζήτημα, που είναι η μεταρρύθμιση της μεταναστευτικής ασφάλειας των συνόρων».
Το πακέτο των 64 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα συνεχίσει να «κρατείται όμηρος» από τους Ρεπουμπλικάνους στη Βουλή των Αντιπροσώπων. [...]
Εάν ο Biden δεν αλλάξει την προσέγγισή του στη μετανάστευση, οι Ρεπουμπλικάνοι δεν πρόκειται να αποδεσμεύσουν τα χρήματα οπότε, ούτε η Ουκρανία θα λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται», σύμφωνα με τον αναλυτή.
Ο Ritter τόνισε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία «θα τελειώσει με «φυσικό θάνατο», έναν τραγικό θάνατο για τον ουκρανικό λαό, αλλά έναν θάνατο για τον οποίο το αμερικανικό κοινό δεν βρίσκει πλέον νόημα και δεν θέλει να εμπλέκεται».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος κάλεσε τις ΗΠΑ «να σταθούν στο πλευρό της Ουκρανίας και να [συνεχίσουν] να παρέχουν τα όπλα που χρειάζονται για να αμυνθούν», όμως η Μόσχα έχει επανειλημμένα τονίσει ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο καθεστώς του Κιέβου δεν θα αλλάξει την πορεία της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, αλλά μόνο θα επιδεινώσει τη σύγκρουση.

Erdogan - Zelenksy: Σε διαφορετικά μήκη... - Απέρριψε ο Ουκρανός πρόεδρος την πρόταση για διαπραγματεύσεις

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky απέρριψε την ιδέα του Τούρκου προέδρου Recep Tayyip Erdogan να πραγματοποιήσει ειρηνευτική σύνοδο κορυφής με τη συμμετοχή της Ρωσίας, υπενθυμίζοντας ότι η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας απέτρεψε μια παγκόσμια επισιτιστική κρίση..
"Είμαστε έτοιμοι να πραγματοποιήσουμε μια σύνοδο κορυφής για την ειρήνη με τη συμμετοχή της Ρωσίας.
Η Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας βοήθησε στην αποτροπή μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης.
Αυτή η συμφωνία συνήφθη και πάλι σε αυτήν την αίθουσα.
Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στη νέα συμφωνία, όπως πριν" είπε ο Τούρκος ηγέτης κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Volodymyr Zelensky στην Κωνσταντινούπολη, όμως ο ομόλογός του Zelensky απάντησε πως, «Δεν βλέπουμε Ρώσους εκπροσώπους σε μια τέτοια σύνοδο κορυφής», επαναλαμβάνοντας την παλιά του θέση ότι ένα ειρηνευτικό σχέδιο πρέπει να προετοιμαστεί από άλλες χώρες χωρίς τη συμμετοχή της Μόσχας - μια ιδέα που έχει ήδη απορριφθεί επανειλημμένα από τη Ρωσία.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα ανακοινώσει ότι είναι έτοιμη για συνομιλίες, αλλά το Κίεβο έχει θεσπίσει νομοθετική απαγόρευση γι' αυτές.
Η Δύση αγνοεί τις συνεχείς αρνήσεις της Ουκρανίας να συμμετάσχει σε διάλογο.
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, η σύγκρουση στην Ουκρανία μπορεί να προχωρήσει σε ειρηνική πορεία εάν ληφθούν υπόψη η de facto κατάσταση και οι νέες πραγματικότητες και όλες οι απαιτήσεις της Μόσχας είναι γνωστές.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι εάν η Ουκρανία θέλει διαπραγμάτευση, είναι απαραίτητο να ακυρωθεί το διάταγμα που απαγορεύει τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο, η Ρωσία δεν ήταν ποτέ κατά της διευθέτησης της σύγκρουσης στην Ουκρανία με ειρηνικά μέσα, αλλά επιμένει στην τήρηση των ρωσικών εγγυήσεων ασφαλείας.

Talks between Ukraine and Türkiye are always sincere and fruitful. Today, we have reached agreements on joint defense projects both at the government level and between companies.


I met with the Turkish defense industry representatives. We are prepared to move quickly to put… pic.twitter.com/mDpYDDEnwi

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) March 8, 2024
01_37.JPG
02_29.JPG

03_12.JPG
04_11.JPG
www.bankingnews.gr                                                                     

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget