PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Μπακαλιάρος τηγανητός χωρίς κουρκούτι - Απλή συνταγή


Ο μπακαλιάρος τηγανιτός στις ημέρες μας σερβίρεται συνήθως μέσα σε μια τραγανή πανοπλία από κουρκούτι. Όμως, παραδοσιακά ο μπακαλιάρος πανάρονταν με αλεύρι και τηγανίζονταν σε άφθονο ζεματιστό ελαιόλαδο πριν πάρει τη θέση του στα πιάτα. Το κουρκούτι είναι ένα «κόλπο» που ξεκίνησε από τους δυτικοσπουδαγμένους μάγειρες των μεγάλων ξενοδοχείων και σιγά σιγά κέρδισε έδαφος στις ταβέρνες και τις οικιακές κουζίνες.
Όμως, για τους πουρίστες, αυτούς που θέλουν να γευτούν το ψάρι χωρίς ενοχλητικές παρεμβολές, το κουρκούτι παραμένει ανάθεμα. Η γεύση του, ενισχυμένη με μυρωδικά, αυγά και μύρια όσα, επισκιάζει την πιο ντελικάτη γεύση του μπακαλιάρου και τελικά στο στόμα μένει η αίσθηση του λουκουμά.

Και βέβαια υπάρχει πάντα η υποψία ότι το κουρκούτι χρησιμοποιείται για να κουκουλώσει τις αδυναμίες της πρώτης ύλης όταν αυτή είναι δεύτερης ποιότητας.

Τηγανητός μπακαλιάρος με αλεύρι

Υλικά:


  • 1 φύλλο μπακαλιάρος περίπου 700 gr κομμένος σε ομοιόμορφα κομμάτια
  • 1 κούπα αλεύρι (μπορεί να είναι μείγμα με καλαμποκάλευρο)
  • Άφθονο ελαιόλαδο για το τηγάνι

Εκτέλεση:

  1. Αν δεν έχουμε αγοράσει ξαρμυρισμένο τον μπακαλιάρο, τον ξαρμυρίζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Ταμπονάρουμε καλά με πετσέτα για να φύγει η περισσή υγρασία.
  3. Σε βαθύ και ευρύχωρο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει καλά. Πριν αρχίσει να καπνίζει, βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, λίγα λίγα για να μην πέσει η θερμοκρασία
  4. του λαδιού και κολλήσουν μεταξύ τους τα κομμάτια.
  5. Τηγανίζουμε, γυρίζοντας μία φορά, μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  6. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε σκεύος που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.
  7. Σερβίρουμε ζεστό, με τα συνοδευτικά του.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget