PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Υστερία στο ΝΑΤΟ, θα εμπλακεί στην Ουκρανία - Zelensky: Δεν θα τα καταφέρουμε – Θεαματική προέλαση Ρώσων 3 χλμ την μέρα


Ο συνασπισμός των προθύμων δηλαδή ορισμένων χωρών έχει σχεδιαστεί όντως για να εμπλακεί στην Ουκρανία, είναι σχέδιο της CIA από το 2022 αλλά είναι απίθανο να δούμε άμεση εμπλοκή των στρατιωτών του ΝΑΤΟ και των Ρώσων


 Οι δηλώσεις του Macron του Γάλλου Προέδρου – που δεν υπηρέτησε ποτέ στον στρατό - ότι εξετάζεται να σταλεί στρατός του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία… αλλά ακόμη δεν υπάρχει συμφωνία… δεν είναι τυχαίες.
Για τους Ρώσους εάν το ΝΑΤΟ εμπλακεί αυτό θα σημάνει κήρυξη πολέμου στην Ρωσία... και αυτομάτως θα ενεργοποιήσουν το αμυντικό τους δόγμα με χρήση τακτικών πυρηνικών όπλων.
O Macron υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να δεχθεί νίκη της Ρωσίας αλλά δυστυχώς για τον Macron... η Ρωσία κερδίζει...
Ο συνασπισμός των προθύμων δηλαδή ορισμένων χωρών έχει σχεδιαστεί όντως για να εμπλακεί στην Ουκρανία, είναι σχέδιο της CIA από το 2022 αλλά είναι απίθανο να δούμε άμεση εμπλοκή των στρατιωτών του ΝΑΤΟ και των Ρώσων.
Εάν το ΝΑΤΟ εμπλακεί σε επιθέσεις κατά των Ρώσων αυτό θα σημάνει κύρηξη πολέμου στην Ρωσία και τότε απλά το ΝΑΤΟ θα εξαφανιστεί... οι Ρώσοι θα χτυπήσουν την Ουκρανία με όλα τα μέσα... δίχως αύριο...
Το Ουκρανικό μέτωπο κατέρρευσε ήδη οι Ρώσοι προελαύνουν με ρυθμό 3 χιλιόμετρα την μέρα, η Ουκρανική άμυνα δεν υπάρχει…
Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε 317 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών.
Δυτικά της Avdiivka καθημερινά χάνουν 3-4 χωριά οι Ουκρανοί, ενώ δυτικά του Bakhmut οι Ρώσοι έβαλαν πλώρη για το Chasiv Yar…
Το Chasiv Yar είναι ένα στρατηγικό Ουκρανικό οχυρό - πόλη που οι Ρώσοι θέλουν να καταλάβουν.

Μετά την πλήρη αποτυχία των δυτικών οπλικών συστημάτων, τα φλεγόμενα Leopard και Abrams κάνουν τον γύρο του κόσμου… το ΝΑΤΟ τελεί σε καθεστώς μόνιμης υστερίας…

Οι Ρώσοι με 3.203 βόμβες ολίσθησης διαλύουν την Ουκρανία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν 3.203 βόμβες ολίσθησης εναντίον ουκρανικών πόλεων και θέσεων πρώτης γραμμής μεταξύ 1ης Ιανουαρίου και 24ης Φεβρουαρίου 2024 δηλαδή μέσα σε 2 μήνες...

Οι ρωσικές δυνάμεις αύξησαν τη χρήση επιδρομών με βόμβες ολίσθησης και ήταν σε θέση να πετύχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα σε κλίμακα για να παρέχουν στενή αεροπορική υποστήριξη στα επίγεια στρατεύματα στην Avdiivka, στην περιφέρεια του Donetsk, διευκολύνοντας τη ρωσική προέλαση.

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ο Ουκρανικός στρατός δεν θα τα καταφέρει εάν οι ΗΠΑ και η Δύση σταματήσουν την βοήθεια

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να αμυνθούν χωρίς τη βοήθεια των ΗΠΑ, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Zelensky σε συνέντευξή του στο CNN.
«Ο κόσμος θα είναι έτοιμος, αλλά τα πυρομαχικά δεν θα είναι έτοιμα, οι ταξιαρχίες δεν θα είναι έτοιμες... όχι μόνο για την αντεπίθεσή μας, δεν θα είναι έτοιμοι να αμυνθούν, να παραμείνουν δυνατοί.
Θα είναι πολύ δύσκολο"
Ο Zelensky πρόσθεσε ότι η θέση της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης εξαρτάται από τη βοήθεια των ΗΠΑ.
«Κίνηση, επιτυχία, πρόοδος - όλα εξαρτώνται από τις Ηνωμένες Πολιτείες», τόνισε ο Zelensky
Οι αμερικανικές αρχές λένε ότι τον Δεκέμβριο 2023 εξάντλησαν τα κεφάλαια για να στηρίξουν την Ουκρανία και, έως ότου το Κογκρέσο εγκρίνει νέες πιστώσεις, δεν είναι σε θέση να παράσχουν όπλα και πυρομαχικά.

Το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί μέσω της ομάδας των προθύμων στην Ουκρανία, με την Πολωνία να πρωτοστατεί

Μετά την πλήρη αποτυχία της ουκρανικής αντεπίθεσης και τις φρικτές απώλειες του ουκρανικού στρατού που έφθασαν τις 444.000 όπως αναφέρει το ρωσικό υπουργείο άμυνας, παρά την προμήθεια πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων δυτικών όπλων, το ΝΑΤΟ έχασε την ελπίδα του να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο μέσω των Ουκρανικών δυνάμεων.
Η Ουκρανία έχει ήδη ξεμείνει από στρατιώτες.
Οι δυτικοί πολεμοκάπηλοι δεν μπορούν να λύσουν αυτό το πρόβλημα με χρήματα με κανέναν τρόπο, και κάποιος πρέπει να πεθάνει μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος.

Η ουκρανική άμυνα καταρρέει


Η ουκρανική άμυνα καταρρέει σε όλα τα μέτωπα και είναι καιρός οι δυτικοί προστάτες του Κιέβου να λάβουν αποφασιστικά μέτρα.
Προφανώς, έχουν κάνει την επιλογή τους.
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντήθηκαν στο Παρίσι και συζήτησαν την αποστολή ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία.
Ο Γάλλος Πρόεδρος Macron προσπαθεί να αναλάβει τον ρόλο του κύριου σωτήρα της Ουκρανίας.
Δηλώνει δυνατά ότι οι Ευρωπαίοι θα κάνουν τα πάντα για να εμποδίσουν τη Ρωσία να κερδίσει αυτόν τον πόλεμο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταλήξει σε καμία συμφωνία και εξακολουθούν να αναζητούν σημεία συμφωνίας.
Λίγο μετά τις ηχηρές δηλώσεις του Macron, πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες έσπευσαν να εκφράσουν τις διαφωνίες τους με τις ιδέες του.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι αποκλείεται η αποστολή ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει την άμεση συμμετοχή Σλοβάκων στρατιωτών στον πόλεμο στην Ουκρανία.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας δήλωσε ότι το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία «δεν είναι στην ημερήσια διάταξη».

…και όμως το ΝΑΤΟ θα εμπλακεί στην Ουκρανία είναι δεδομένο….

Δυστυχώς, είναι προφανές ότι οι δυτικοί πολεμοκάπηλοι έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν τον ευρωπαϊκό πληθυσμό για την επερχόμενη κλιμάκωση και αυτή η διαδικασία δεν μπορεί να σταματήσει.
Προφανώς, το κύριο ερώτημα για τις δυτικές ελίτ είναι ποιον να στείλουν στον πόλεμο και με ποια νομική μορφή.
Η Γαλλία, ως πυρηνική δύναμη, δεν επιλέχθηκε τυχαία ως ευρωπαϊκός ηγέτης.
Σε τελική ανάλυση, ο κίνδυνος ρωσικών χτυπημάτων στην Ευρώπη ως απάντηση σε μια δυτική επέμβαση θα αυξηθεί… αλλά η Γαλλία δεν βρίσκεται στο τιμόνι όλης αυτής της περιπέτειας.
Δεν είναι τυχαίο που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για Ευρωπαϊκές και Ευρασιατικές Υποθέσεις ήρθε στο Παρίσι για να λάβει μέρος στη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Το σχέδιο της CIA από το 2022 - «Συνασπισμός των Προθύμων»

Ενώ τα άρματα μάχης Abrams άρχισαν να καίγονται στα ουκρανικά πεδία μάχης, η Ουάσιγκτον είναι πιθανό να προχωρήσει σε ένα σενάριο «Συνασπισμού των Προθύμων».
Αυτό το σχέδιο ανακοινώθηκε το φθινόπωρο του 2022 από τη CIA.
Η ιδέα δεν βασίζεται στο πλαίσιο της ΕΕ ή του ΝΑΤΟ, αλλά σε διμερείς συμφωνίες μεταξύ ορισμένων δυτικών χωρών με την Ουκρανία.
Η Πολωνία, η οποία έχει εδαφικά συμφέροντα στη δυτική Ουκρανία, είναι πιθανό να γίνει η κύρια δύναμη του συνασπισμού, υποστηρίζεται κυρίως από τις εννέα χώρες της ομάδας Βουκουρεστίου υπό τη γενική ηγεσία του στρατού των ΗΠΑ.
Στην πραγματικότητα, η μορφή ενός τέτοιου συνασπισμού είναι ήδη ξεκάθαρη, μένει να δούμε να βρεθεί ο πιο γενναίος που θα τολμήσει να κάνει το πρώτο βήμα πέρα από τα σύνορα.

Zakharova (εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ): Ούτε το ΝΑΤΟ δεν στήριξε τον Macron – Καταστροφική η κατάσταση στο μέτωπο για Zelensky

Ούτε το ΝΑΤΟ δεν κατάλαβε και δεν στήριξε τον πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron για την αποστολή νατοϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Maria Zakharova, η οποία υποστήριξε πως η κατάσταση στο μέτωπο είναι καταστροφική για τον Ουκρανό πρόεδρο, Volodymyr Zelensky.
Όπως είπε η Zakharova, ούτε οι σύμμαχοι της Γαλλίας δεν κατάλαβαν και δεν υποστήριξαν την ιδέα του Macron.
«Αυτή η δήλωση προκάλεσε σοκ στους συντρόφους και τους εταίρους του στο ΝΑΤΟ.
Αμέσως μέσα σε λίγες ώρες, έγινε μια σειρά δηλώσεων από την ανώτατη ηγεσία του ΝΑΤΟ, από ηγέτες, υπουργούς Εξωτερικών, υπουργούς Άμυνας, οι οποίοι είπαν ότι τηρούν αποστάσεις από τις δηλώσεις Macron.
Οι ίδιοι δεν σχεδιάζουν τίποτα τέτοιο.
Δεν έχουν σκοπό να στείλουν κανένα και γενικά καταλαβαίνουν ότι αυτό θα είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία.
Κανείς από τους Συμμάχους, τους εταίρους και τους φίλους του δεν κατάλαβε γιατί ο Macron έκανε αυτή τη δήλωση» υποστήριξε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Sputnik η Zakharova.
Αναφερόμενη στις εξελίξεις στο στρατιωτικό μέτωπο, η Zakharova υποστήριξε ότι η καταστροφή είναι πραγματικά καταστροφική και τερατώδης για τον πρόεδρο Zelensky.
«Η κατάσταση στο μέτωπο για το καθεστώς του Κιέβου είναι τερατώδης, καταστροφική.
Τίποτα δεν μπορεί να το σώσει: ούτε τα ξεκάθαρα ψέματα με την ελαχιστοποίηση των απωλειών, ούτε οι αυτοέπαινοι» υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι οι Ουκρανοί καταλαβαίνουν ότι προδόθηκαν και ότι εξαπατήθηκαν.
«Και σε αυτό το πλαίσιο, χρειαζόταν κάποια ισχυρή δήλωση που με κάποιο τρόπο θα ενέπνεε λίγο τους ανθρώπους στις τάξεις των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, τους Ουκρανούς πολίτες που οδηγούνται στη σφαγή, ότι θα έρθει βοήθεια από το εξωτερικό» είπε η Zakharova.
«Πέτυχε κάτι αυτή η δήλωση;
Το ακριβώς αντίθετο» επισήμανε η Zakharova.


Li Haidong (Κινέζος αναλυτης): Εκτός ελέγχου η σύγκρουση με Ρωσία, εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Η σύγκρουση με τη Ρωσία θα καταστεί ανεξέλεγκτη εάν το ΝΑΤΟ στείλει χερσαίες στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία υποστηρίζει ο Li Haidong, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Κίνας.
«Εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ αναπτύξουν στρατιωτικές δυνάμεις στο όνομα των στρατών των κρατών τους, και όχι εθελοντών ή πολιτοφυλακών, η Ρωσία μπορεί να αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει πιο καταστροφικά όπλα και να πλημμυρίσει το πεδίο της μάχης με περισσότερα στρατεύματα.
Ο πόλεμος θα γίνει πιο βάναυσος και ανεξέλεγκτος» υποστηρίζει ο Κινέζος καθηγητής.
Όπως επισημαίνει, είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς πως θα εξελιχθεί η ένταση μεταξύ Ρωσίας – ΝΑΤΟ.
Ωστόσο, όπως λέει, και λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της συλλογικής άμυνας του ΝΑΤΟ, η ιδέα της αποστολής χερσαίων δυνάμεων στην Ουκρανία «θα αντιμετωπίσει την αντίθεση πολλών κρατών εντός του ΝΑΤΟ λόγω της ανησυχίας για πιθανή κλιμάκωση».

Focus: Οι Ουκρανοί φοβούνται ντόμινο κατάρρευσης μετά την Avdiivka

Ντόμινο κατάρρευσης μετά την πτώση της Avdiivka φοβούνται οι Ουκρανοί όπως αναφέρει το περιοδικό Focus.
Το δημοσίευμα, επικαλούμενο τοποθέτηση του Vladimir Klitschko, αδερφού του Vitaly Klitschko που είναι δήμαρχος Κιέβου, επισημαίνει πως εάν οι Ουκρανοί δεν λάβουν άμεσα στρατιωτική βοήθεια από τη Δύση, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πολλές… καταρρεύσεις στο μέτωπο.
«Είδατε την Avdiivka;
Και αυτή δεν θα είναι η πρώτη ούτε η τελευταία, αν συνεχιστεί αυτό.
Εάν δεν λάβουμε πυρομαχικά, εάν δεν λάβουμε όπλα, τότε αυτό θα συνεχιστεί, σαν ένα φαινόμενο ντόμινο» ανέφερε ο Vladimir Klitschko όπως επισημαίνει το Focus.
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Sergei Shoigu ανακοίνωσε πως ο ρωσικός στρατός έχει απελευθερώσει 317 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών τις τελευταίες εβδομάδες.

Bild: Εξαιρετικά απίθανο στρατιώτες του ΝΑΤΟ να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Ένας μικρός αριθμός στρατιωτικών - ειδικών από κράτη της Δύσης βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και συνδράμουν τους Ουκρανούς στον προγραμματισμό όπλων υψηλής τεχνολογίας, στα συστήματα αεράμυνας και στους πυραύλους cruise υποστηρίζει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild, η οποία εκτιμά ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να σταλούν στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ να πολεμήσουν στην Ουκρανία.
Διπλωμάτης από κράτος της κεντρικής Ευρώπης, ερωτηθείς για το εάν η Πολωνία ή οι χώρες της Βαλτικής είχαν επιτρέψει μια τέτοια επιλογή, απάντησε ότι «καμία από τις χώρες που αναφέρατε δεν θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία όσο ο πόλεμος μαίνεται εκεί».

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα στείλουν στρατιωτικό προσωπικό για να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα για να συμμετάσχουν στις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Adrienne Watson, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.
Στις 26 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι διάσκεψη για την υποστήριξη του καθεστώτος του Κιέβου, που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου Macron.
Σε αυτό προσκλήθηκαν ηγέτες περίπου 10 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία, η Πολωνία, η Δανία και η Ολλανδία.
Μετά τη συνάντηση, ο Γάλλος ηγέτης είπε ότι οι συμμετέχοντες συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατιωτών στην Ουκρανία, αλλά δεν κατέληξαν σε συμφωνία.
«Ο Biden έχει καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα στείλουν στρατεύματα για να πολεμήσουν στην Ουκρανία», είπε Adrienne Watson.
O αμερικανός πρόεδρος είναι πεπεισμένος ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις θα βοηθηθούν από ένα νέο πακέτο βοήθειας, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο, πρόσθεσε η Adrienne Watson.

Anatoly Antonov (Ρώσος Πρέσβης στις ΗΠΑ): Οι ΗΠΑ κατανοούν τους κινδύνους εάν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μην κατανοήσουν τις συνέπειες της προοπτικής των συμμάχων τους να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Anatoly Antonov.
«Είναι προφανές ότι στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που εξαπέλυσε η Δύση εναντίον μας, η εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων των ΗΠΑ μπορούν να οδηγήσουν στις πιο αρνητικές συνέπειες. Μια άλλη επιβεβαίωση αυτού είναι οι αδέσμευτοι ευρωπαϊκοί δορυφόροι της Ουάσιγκτον, που μιλούν δυνατά για το μέχρι τώρα αδιανόητο - αποστολή των δικών τους ενόπλων δυνάμεων στην Ουκρανία.
Οι Αμερικανοί επιμελητές δεν μπορούν να μην συνειδητοποιήσουν τι συνεπάγεται αυτή η εξέλιξη της κατάστασης», προειδοποίησε ο Anatoly Antonov.
Σύμφωνα με τον διπλωμάτη, το Πεντάγωνο θα πρέπει να θυμάται τα βασικά της διεθνούς πολιτικής, δεδομένης της ιδιαίτερης ευθύνης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών για τη στρατηγική σταθερότητα.
«Η επιστροφή στην αρχή του αδιαίρετου της ασφάλειας είναι ο μόνος τρόπος για να αποτραπούν οι συγκρούσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Ουάσιγκτον.
Ο Ρώσος πρεσβευτής επέστησε επίσης την προσοχή σε μια ανάρτηση του αμερικανικού στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε νωρίτερα την ημέρα για τις ρωσικές δυνάμεις.
Το έγγραφο αποκαλεί τη Ρωσία «εχθρό» των Ηνωμένων Πολιτειών, κάτι που, σύμφωνα με τον Anatoly Antonov, «προκαλεί βαθιά ανησυχία».

Konstantin Kosachev (Ομοσπονδιακό συμβούλιο Ρωσίας): Στρατεύματα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία σημαίνει κήρυξη πολέμου στην Ρωσία

Η πιθανή απόφαση αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως άμεση συμμετοχή της συμμαχίας στις εχθροπραξίες ακόμη και ως κήρυξη πολέμου, δήλωσε ο Konstantin Kosachev, αντιπρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, μετά από δήλωση του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron.
«Αυτό είναι ένα σημείο όπου ξεκινά όχι μόνο η συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο (ξεκίνησε εδώ και πολύ καιρό), αλλά μπορεί να ερμηνευθεί ως άμεση εμπλοκή της συμμαχίας σε εχθροπραξίες ή ακόμα και ως κήρυξη πολέμου»
Περιέγραψε τη λογική του Γάλλου ηγέτη ως επικίνδυνη: όσοι αρνούνται τη δυνατότητα αποστολής δυτικών χερσαίων στρατευμάτων στη ζώνη σύγκρουσης σήμερα αρνήθηκαν κάποτε τη δυνατότητα να προμηθεύουν τανκς, αεροπλάνα και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.
«Αυτή η λογική δεν είναι απλώς ελαττωματική, αλλά επικίνδυνη και αποτελεί καταστροφικό σενάριο.
Το οποίο, όπως βλέπουμε όλο και πιο συχνά, ορισμένοι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν απολύτως.
Η τακτική του «σιγανού βράσιμου του βατράχου» σε καμία περίπτωση δεν πείθει.
Η Ρωσία ότι μπορεί να δεχτεί οτιδήποτε.
Επισήμανε ότι οι αρμόδιοι δυτικοί ειδικοί γνώριζαν πολύ καλά στο παρελθόν ότι υπήρχε ένα όριο στην υπομονή ή μια λεγόμενη κόκκινη γραμμή.
«Αυτό ακριβώς συνέβη με την επέκταση του ΝΑΤΟ και την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, η οποία έγινε απλώς αναπόφευκτη σε ένα ορισμένο στάδιο.
Κάποια στιγμή το ΝΑΤΟ σκέφτηκε ότι αφού οι χώρες της Βαλτικής ήταν στο ΝΑΤΟ, η Μόσχα θα συμφωνούσε με τον ρόλο της Ουκρανίας.
Η Ρωσία αρνήθηκε να συμφιλιωθεί με τη σταδιακή αύξηση των απειλών για την ασφάλειά της και έκανε ότι μπορούσε για να εκφράσει τη θέση της στις δυτικές χώρες και να προσφέρει πραγματικές συμφωνίες για την αρχιτεκτονική ασφάλειας στο κωφό ΝΑΤΟ το οποίο προτίμησε να «βράσει τον βάτραχο».
Το ίδιο θα συμβεί σε περίπτωση επέμβασης του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

AFP: Η Ευρώπη πέρασε εβδομάδες μελετώντας το σχέδιο της Γαλλίας να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι μελετούν το σχέδιο του Παρισιού να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν την ιδέα, αναφέρει το AFP, επικαλούμενο ευρωπαϊκή στρατιωτική πηγή.
Νωρίτερα , ο Γάλλος πρόεδρος Macron δήλωσε ότι οι ηγέτες των δυτικών χωρών συζήτησαν το ενδεχόμενο αποστολής στρατευμάτων στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί συμφωνία.
Αργότερα, ο Γάλλος πρωθυπουργός και ομοφυλόφιλος Gabriel Attal, μετά τη δήλωση του Macron, δεν απέκλεισε επίσης την αποστολή στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία και πρόσθεσε ότι το Παρίσι «δεν θα μπορέσει να συμβιβαστεί» με μια ρωσική νίκη.
«Οι ευρωπαίοι σύμμαχοι μελετούν αυτό το σχέδιο για αρκετές εβδομάδες και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστήριξαν την ιδέα», τονίζεται.
Η γαλλική πλευρά προσπάθησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.
Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Stephane Sejournet ισχυρίζεται ότι η παρουσία δυτικού στρατιωτικού προσωπικού στην Ουκρανία δεν θα σημαίνει συνενοχή στη σύγκρουση.
Ο υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, από την πλευρά του, είπε ότι δεν γίνεται λόγος για πόλεμο με τη Ρωσία και ότι η Δύση σκέφτεται πώς αλλιώς να βοηθήσει τις αρχές του Κιέβου είναι «απολύτως φυσιολογικό».
Σχολιάζοντας τα λόγια του Macron, το Κρεμλίνο είπε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια άμεση στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.
Το ίδιο το γεγονός της συζήτησης για τη δυνατότητα αποστολής «ορισμένων δυνάμεων στην Ουκρανία» χαρακτηρίστηκε από την Ρωσία ως σημαντικό νέο στοιχείο.

Stephen Bryan (Πεντάγωνο ΗΠΑ): Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg πρέπει να παραιτηθεί είναι επικίνδυνος


Το πρώην στέλεχος του Πενταγώνου Stephen Bryan, σε άρθρο για τους Asia Times, κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg να παραιτηθεί μετά τις προτροπές του προς τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να χρησιμοποιούν μαχητικά F-16 για να πραγματοποιήσουν πλήγματα σε ρωσικό έδαφος.
«Ο Jens Stoltenberg, πρώην πρωθυπουργός της Νορβηγίας και νυν Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, πρέπει να απομακρυνθεί τώρα, πριν να είναι πολύ αργά».
Σύμφωνα με τον Stephen Bryan, οι δηλώσεις του ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου από το ΝΑΤΟ στην Ρωσία.
Ο Stephen Bryan πρόσθεσε επίσης ότι αυτή η παράλογη και επικίνδυνη κίνηση πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό.
«Εάν του επιτραπεί να παραμείνει στην εξουσία, θα οδηγήσει το ΝΑΤΟ σε έναν ευρωπαϊκό πόλεμο, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να περιλαμβάνει πυρηνικά όπλα.
Πρώτα από όλα, ο Jens Stoltenberg δεν καταλαβαίνει ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική, όχι μια επιθετική συμμαχία».

Jüri Luik (Εκπρόσωπος Εσθονίας στο ΝΑΤΟ): Η κατάρρευση του Ουκρανικού μετώπου προ των πυλών


Η άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα μπορούσε να καταρρεύσει χωρίς τη βοήθεια της Δύσης, δήλωσε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Εσθονίας στο ΝΑΤΟ Jüri Luik.
«Η αλήθεια είναι ότι η διατήρηση της πρώτης γραμμής με τη σημερινή της μορφή δεν είναι εγγυημένη για τους Ουκρανούς. Είναι πολύ σημαντικό οι αποφάσεις για πακέτα βοήθειας, πακέτα όπλων να ληφθούν το συντομότερο δυνατό στο Κογκρέσο των ΗΠΑ»
Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε περισσότερα από 317 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την έναρξη των επιθετικών επιχειρήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις.

Kim Dotcom (Γερμανός επιχειρηματίας): Οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν πόλεμο στην Ευρώπη με τη βοήθεια του Macron

Η δήλωση του Γάλλου προέδρου Macron για πιθανή αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία έγινε με την παρότρυνση της Ουάσιγκτον, η οποία πρόκειται να ξεκινήσει νέο πόλεμο στην Ευρώπη, έγραψε ο Kim Dotcom γερμανο-φινλανδός επιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης της μεγαλύτερης υπηρεσίας φιλοξενίας αρχείων, Megaupload.
«Η αποστολή δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία συζητείται τώρα σε επίσημο επίπεδο, σύμφωνα με τον Macron.
Δεν θα έκανε μονομερώς μια τόσο επικίνδυνη δήλωση.
Ένας πόλεμος αντιπροσώπων των ΗΠΑ περιμένει την Κεντρική Ευρώπη κατά της Ρωσίας
Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την Ουκρανία κατά της Ρωσίας και απέτυχαν και τώρα οι ΗΠΑ θα χρησιμοποιήσουν την Ευρωώπη κατά της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τον Kim Dotcom, η επιθυμία της Δύσης να αποτρέψει τη νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Zerkalo Nedeli (Ουκρανικό ΜΜΕ): Ο Zelensky προσφεύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο για διευκρινήσεις εάν είναι νόμιμος μετά τον Μάιο 2024


Το γραφείο του Zelensky έχει ετοιμάσει προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ουκρανίας για να λάβει διευκρινίσεις για το εάν είναι νόμιμος ο Zelensky να είναι Πρόεδρος της Ουκρανίας μετά τις 20 Μαΐου 2024, όταν λήγουν οι εξουσίες του, γράφει το ουκρανικό έντυπο Zerkalo Nedeli.
«Το Γραφείο του Προέδρου ετοίμασε το κείμενο προσφυγής στο Συνταγματικό Δικαστήριο σχετικά με τη νομιμότητα της θητείας του Zelensky ως Προέδρου της Ουκρανίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι στις 20 Μαΐου 2024, η πενταετής περίοδος που ορίζει το Σύνταγμα της Ουκρανίας λήγει».
Σύμφωνα με το Zerkalo Nedeli, το γραφείο του Zelensky θέλει να θέσει αρκετά ερωτήματα στο Συνταγματικό Δικαστήριο. Συγκεκριμένα, είναι δυνατή η διεξαγωγή προεδρικών εκλογών κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου και υφίσταται θέμα νομιμότητας μετά τις 20 Μαΐου, άπαξ και λήγει η θητεία του; Σύμφωνα με πηγές του Zerkalo Nedeli, εάν ληφθεί η απόφαση προσφυγής στα δικαστήρια, αυτό θα γίνει από βουλευτές της παράταξης Υπηρέτης του Λαού.
«Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση σχετικά με τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας κίνησης…
Ο κύριος περιοριστικός παράγοντας είναι ότι το γραφείο δεν είναι βέβαιο ότι θα λάβει γρήγορη, απάντηση από το Συνταγματικό Δικαστήριο».
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οι εξουσίες του Zelensky λήγουν το βράδυ της 21ης Μαΐου 2024 και δεν μπορούν να παραταθούν.
Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας Mykola Azarov επιβεβαίωσε ότι ο Zelensky θα έχανε τις εξουσίες του μετά τις 21 Μαΐου 2024.
Στην Ουκρανία, ο στρατιωτικός νόμος και η γενική επιστράτευση είχαν προηγουμένως παραταθεί και ως εκ τούτου οι προεδρικές εκλογές που ήταν προγραμματισμένες για την άνοιξη του 2024 δεν θα διεξαχθούν.
Ο Zelensky δηλώνει ότι δεν είναι η ώρα για εκλογές στην Ουκρανία.

Sueddeutsche Zeitung: Οι ουκρανικές δυνάμεις έχασαν πάνω από 20 άρματα μάχης Leopard

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχασαν πάνω από 20 γερμανικής κατασκευής άρματα μάχης Leopard μόνο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, 7 από αυτά - κοντά στον οικισμό Robotyne, αναφέρει άρθρο της Γερμανικής Sueddeutsche Zeitung.
Σύμφωνα με την Sueddeutsche Zeitung, τα Leopards παρουσιάστηκαν ως «θαυματουργό όπλο» ακόμη και πριν τα στείλει η Γερμανία στην Ουκρανία.
Τώρα, το Leopard έχει γίνει «σχεδόν πρόβλημα» για τις ουκρανικές δυνάμεις.
«Η Ουκρανία έλαβε περίπου 230 άρματα μάχης Leopard-1 και Leopard-2, 38 από αυτά - από τη Γερμανία.
Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της απογοητευτικής αντεπίθεσης του καλοκαιριού, πολλά από αυτά κόλλησαν στη ρωσική άμυνα: πάνω από 20 είτε καταστράφηκαν είτε εγκαταλείφθηκαν, 7 από αυτά – μόνο στο Robotyne», αναφέρει η εφημερίδα.
Σύμφωνα με τη Sueddeutsche Zeitung, η Γερμανία «παρακολουθεί στενά» τις απώλειες των Leopard στην Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, ορισμένοι γερμανοί πολιτικοί σημειώνουν ότι μόνο ένας μικρός αριθμός από αυτά τα τεθωρακισμένα συμμετέχουν επί του παρόντος σε μάχη, μεταξύ άλλων λόγω του γεγονότος ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν
Ένας Ουκρανός διοικητής αποκάλυψε ότι τα ρωσικά drones αποτελούν σοβαρή απειλή για τα Leopards.
Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής όπλων στην Ουκρανία μετά τις ΗΠΑ.
Η Ρωσία έχει επανειλημμένα πει ότι οι αποστολές δυτικών όπλων στην Ουκρανία απλώς παρατείνουν τη σύγκρουση.

Igor Korotchenko (National Defense): Ο Zelensky υποτίμησε τις απώλειες του Ουκρανικού στρατού για να μην αποθαρρύνει την κοινωνία

Ο Zelensky υποτίμησε την κλίμακα των απωλειών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, για να μην αποθαρρύνει την ουκρανική κοινωνία με φόντο τις τελευταίες ήττες στο μέτωπο, τόνισε ο Igor Korotchenko, γνωστός στρατιωτικός αναλυτής και αρχισυντάκτης - του περιοδικού National Defense.
Ο Zelensky σε συνέντευξη Τύπου ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχασαν 31.000 στρατιώτες μέσα σε δύο χρόνια.
«Το 2023, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε κατά λάθος τις πραγματικές ανεπανόρθωτες απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας - περίπου 500.000 στρατιώτες, δηλαδή, ο Zelensky τους υποτίμησε πάνω από 10 φορές.
Το έκανε για πολιτικούς λόγους: με φόντο τις αποτυχίες στο μέτωπο που μαστίζουν τον ουκρανικό στρατό, ο πραγματικός αριθμός των απωλειών θα είχε καταστροφικό αντίκτυπο στη Ουκρανική κοινωνία», είπε ο Korotchenko.
Ο αναλυτής σημείωσε ότι η τακτική που επέλεξε το Κίεβο να μην αναγνωρίσει τις υπάρχουσες πραγματικότητες «λειτουργεί», η διάθεση στην ουκρανική κοινωνία θα αλλάξει μόνο σε περίπτωση μεγάλων ήττων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.
Οι ρώσοι επίσημα έχουν αναφέρει ότι έχουν σκοτωθεί 444.000 Ουκρανοί στρατιώτες από τον Φεβρουάριο 2022.







www.bankingnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget