PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας από την άνοιξη στα κινητά μέσω gov.gr


Τέλος τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας από την άνοιξη – Θα εκδίδονται αυτόματα με SMS στο κινητό


Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδιάζει την κατάργηση έκδοσης και προσκόμισης πιστοποιητικών από τους πολίτες μέσα στην άνοιξη. Ο σκοπός είναι η εξοικονόμηση χρόνου και πόρων και η δημιουργία ενός πιο φιλικού και ευέλικτου συστήματος για τους πολίτες. Αντί για την έκδοση πιστοποιητικών, το υπουργείο σχεδιάζει να δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να αντλούν αυτόματα τα αντίστοιχα δεδομένα από τους αρμόδιους φορείς, χωρίς την ανάγκη υποβολής πιστοποιητικών.
Τα πιστοποιητικά που αναμένεται να μην εκδίδονται πλέον από τους πολίτες είναι τα πιστοποιητικά δημοτολογίου, όπως γέννησης, οικογενειακής κατάστασης, ιθαγένειας. Η προσέγγιση αυτή θα συμβάλει στη μείωση της ψηφιακής γραφειοκρατίας και θα προσφέρει μια πιο άμεση και ευέλικτη λύση για τους πολίτες.

Η έκδοση πιστοποιητικών περνά σε νέα εποχή

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, εκφράζει την πρόθεση να εξελιχθεί η διαδικασία, μελλοντικά, από τη διακίνηση πιστοποιητικών σε διακίνηση δεδομένων, με τη σύμφωνη άδεια και έγκριση του πολίτη. Σύμφωνα με τα σχέδια, ο πολίτης θα λαμβάνει ένα SMS στο κινητό του και θα δίνει τη συγκατάθεσή του για τη διακίνηση των στοιχείων του.

Η στρατηγική αυτή είναι μέρος της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός πιο σύγχρονου και αποδοτικού δημόσιου τομέα, προσφέροντας παράλληλα οφέλη όσον αφορά την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget