PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο ΠΟΤΑΠ στις διεθνείς εκθέσεις του Μονάχου και του Βουκουρεστίου


Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ), με σκοπό την προβολή της τουριστικής εικόνας της περιοχής, συμμετείχε στην τουριστική έκθεση «F.RE.E. 2024» που έλαβε χώρα στο Μόναχο από τις 14 έως τις 18 Φεβρουαρίου και στη διεθνή έκθεση τουρισμού «TTR Bucharest 2024» στο Βουκουρέστι το διάστημα 15-18 Φεβρουαρίου 2024.
Η «F.RE.E.», διεθνής έκθεση για τη διαμόρφωση του ελεύθερου χρόνου, τα ταξίδια και την αναψυχή είναι μία έκθεση πελατοκεντρική, όπου οι ενδιαφερόμενοι διαμορφώνουν μόνοι τους το πλάνο των διακοπών τους, ανεξάρτητα από τους tours operators.

Ο ΠΟΤΑΠ πρόβαλε και ανέδειξε το τουριστικό προϊόν της Πιερίας μέσα στο ενιαίο περίπτερο μαζί με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους Τουριστικούς Οργανισμούς της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης. 



Μέσω του πλούσιου έντυπου και ψηφιακού υλικού, αναδείχθηκαν οι φυσικές ομορφιές της Πιερίας και η πλούσια ιστορία, που θέτουν την Πιερία ως ένα πραγματικά μοναδικό προορισμό, που συνδυάζει την ιστορία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, τις τουριστικές υποδομές και τα εναλλακτικά είδη τουρισμού, στη σκιά ενός παγκόσμιου μνημείου φύσης, του Ολύμπου.

Τον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. και Οικονομικός Διαχειριστής του Οργανισμού κ. Στέλιος Ούζας.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Ούζας, εκπροσωπώντας τον ΠΟΤΑΠ, είχε εποικοδομητικές επαφές με τουριστικούς φορείς, tour οperators, εκπροσώπους της Ελληνικής πρεσβείας αλλά και με Γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, όπου πρόβαλλε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη τουριστική πολιτική του ΠΟΤΑΠ. 



Παράλληλα, ο ΠΟΤΑΠ συμμετείχε και στην έκθεση «49th ROMANIAN TOURISM FAIR (TTR)» στο Βουκουρέστι. Κύριοι στόχοι της συμμετοχής, ήταν η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος της Πιερίας στην πολύ σημαντική και συνεχώς αυξανόμενη αγορά της Ρουμανίας, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί τον κυρίαρχο τουριστικό προορισμό για τη χώρα το

Εκεί, ο εκπρόσωπος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιάννης Γκατζής συναντήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Γιώργο Σταφυλάκη, ενώ είχε επαφές και συζητήσεις με τουριστικούς πράκτορες από τη Ρουμανία, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα αξιοθέατα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, θεωρώντας ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό προορισμό. 



Με αφορμή τη συμμετοχή του ΠΟΤΑΠ στις δύο αυτές διεθνείς τουριστικές εκθέσεις η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η συμμετοχή της Πιερίας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συμβάλλει στην εξωστρέφεια και την προβολή της περιοχής μας. Η Πιερία είναι μία περιοχή που προσφέρεται για τουρισμό δώδεκα μήνες το χρόνο. Με τη συμμετοχή μας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις διευρύνουμε το μέγεθος του εισερχόμενου τουρισμού από τις διάφορες χώρες. Η προβολή του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας αποτελεί μία πολύ σημαντική μας προτεραιότητα καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες του τόπου μας».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Γιώργος Καραλής ανέφερε: «Βασικός μας στόχος είναι η δυναμική παρουσία του προορισμού Πιερία στο χάρτη της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, καθώς και η συστηματική προβολή του, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού». 



Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) υιοθετεί μία νέα εποχή για την παρουσία της στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού με μια πιο ενεργητική προσέγγιση των εκθέσεων, όπου δίνεται περισσότερη έμφαση στην πρωτότυπη προβολή, στις συναντήσεις μεταξύ επαγγελματιών B2B, τα κοινωνικά δίκτυα και στην υλοποίηση παράλληλων εκδηλώσεων. 



Επόμενες δράσεις του ΠΟΤΑΠ είναι η συμμετοχή στις ακόλουθες τουριστικές εκθέσεις:
Βουδαπέστη (Ουγγαρία) 22-25 Φεβρουαρίου 2024, 46th International Tourism Exhibition TRAVEL+
Βελιγράδι (Σερβία), 22-25 Φεβρουαρίου 2024, 45th International Tourism Fair
Βερολίνο (Γερμανία), 5-7 Mαρτίου 2024, ITB
Πράγα (Τσεχία), 15-17 Μαρτίου 2024, 32nd International Tourism and Regional Tourism Trade Fair HOLIDAY WORLD & REGION WORLD  

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget