PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

«Καινοτόμες Προσεγγίσεις στον Τουρισμό»: Ημερίδα ενημέρωσης του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του Δι.Πα.Ε στο 32Ο Money Show


Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος διοργάνωσε την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Καινοτόμες Προσεγγίσεις στον Τουρισμό».

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 32ου επιχειρηματικού και οικονομικού Πολυσυνεδρίου Money Show που διεξήχθη στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency Θεσσαλονίκης στην αίθουσα «Επίδαυρος ΙΙΙ»

Στην ημερίδα απηύθυναν χαιρετισμό:

H κ. Βούλα Πατουλίδου - Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

Η κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου - Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

και ο κ. Βασίλης Γάκης - Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας.

Η κ. Πατουλίδου αναφέρθηκε στις “επιτυχίες” της Θεσσαλονίκης, όπως η εντυπωσιακή αύξηση που είχαν εγχώριες και διεθνείς πτήσεις τους χειμερινούς μήνες του 2023 σε σχέση με το 2022. Όπως επισήμανε: “Αυτά τα ποσοστά κατά την διάρκεια του χειμώνα δείχνουν, πως οδηγούμαστε στον πολυπόθητο στόχο για τουρισμό 365 ημερών τον χρόνο. Η συνεργασία Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, Δήμου Θεσσαλονίκης, Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, επαγγελματιών του τουρισμού και εμπλεκόμενων φορέων, αποδίδει! Η ενίσχυση των ψηφιακών εργαλείων και συνεργασίες όπως αυτή με το Δι.Πα.Ε και το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην στρατηγική του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης”.

Στην συνέχεια πήρε τον λόγο η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Βίκυ Χατζηβασιλείου η οποία τόνισε την σημασία της συνεργασίας ανάμεσα στους φορείς. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Προτείνω να στρέψουμε τον προβολέα της σκέψης και τις δράσεις μας σε οτιδήποτε μας ενώνει».

Με την σειρά του ο Αναπληρωτής Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης, Διεθνών Σχέσεων και Διαδημοτικής Συνεργασίας κ. Βασίλης Γάκης δήλωσε πως η νέα Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεκινά μία πολύ δυνατή προσπάθεια προώθησης του τουρισμού της Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γάκης πρότεινε να δουν πως μπορούν να λειτουργήσουν συνδυαστικά όλοι οι φορείς μαζί και σε σχέση με γειτονικούς προορισμούς όπως η Χαλκιδική, η Πιερία και άλλες περιοχές.

Στο πλαίσιο έναρξης των εργασιών την ημερίδα προλόγισαν: ο Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης -Διευθυντής ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και ο Δρ. Φώτης Κιλιπίρης – Πρόεδρος του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης, Καθηγητή στο Τμήμα Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού Δι.Πα.Ε.





Στην ημερίδα συμμετείχαν οι:

Δρ. Αβδημιώτης Σπύρος: Αναπληρωτής Καθηγητής Δι.Πα.Ε

Αλέξανδρος Ασημακόπουλος: Τεχνικός Διευθυντής της Softweb Adaptive IT Solutions

Δημήτρης Χατζηγεωργίου: Εμπορικός Διευθυντής της Softweb Adaptive IT Solutions

Μαρία Μορφουλάκη: Ειδική Λειτουργική Επιστήμονας Α’ ΕΚΕΤΑ/ΙΜΕΤ

Νάνσυ Υφαντίδου: Επικοινωνιολόγος, Iδρύτρια της PRBIZZ

Δρ. Παναγιώτης Τσάλης: Πολιτικός Μηχανικός, Ειδικός σε θέματα πρόσβασης

Θεόπη Βαγγελακάκη: Chief Operating Officer Ambotis Group, συνεργάτης του εργαστηρίου TourLab

Ιωάννα Μυταυτσή: Υποψήφια Διδάκτορας, Ειδικές Μορφές Τουρισμού Α.Π.Θ., Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων ΔΠΜΣ «Τουρισμός και Τουριστική Ανάπτυξη», Α.Π.Θ.







Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget