Φασόλια στο φούρνο με κοτόπουλο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
- Σπρέι μαγειρικής από βιολογικό ελαιόλαδο
- 450 γραμμάρια βιολογικά φασόλια pinto, μαγειρεμένα και στραγγισμένα
- 1 ½ φλιτζάνια ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο βιολογικό κοτόπουλο
- 1 κονσέρβα βιολογικό καλαμπόκι μεξικάνικού τύπου, στραγγισμένο
- 1 κονσέρβα βιολογικές ντομάτες σε κύβους
- Βιολογικά πράσινα τσίλι
- 1 κουτάκι βιολογική σάλτσα ντομάτας
- 1 κουταλάκι βιολογικό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού βιολογικό κύμινο τριμμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη βιολογικού σκόρδου
- ½ κουταλάκι του γλυκού ιωδιούχο ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο βιολογικό μαύρο πιπέρι
- 1 ½ φλιτζάνια τσιπς βιολογικού καλαμποκιού
- 2 φλιτζάνια τριμμένο βιολογικό τυρί γκούντα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Ψεκάστε ένα μεγάλο ταψί με μαγειρικό σπρέι.
- Συνδυάστε τα φασόλια pinto, το κοτόπουλο, το καλαμπόκι, τις ντομάτες σε κύβους και το πράσινο τσίλι, τη σάλτσα ντομάτας, το κρεμμύδι, το κύμινο, το σκόρδο σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
- Απλώστε τσιπς καλαμποκιού στον πάτο του ταψιού και μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα των φασολιών από πάνω. Πασπαλίζετε με το τυρί.
- Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 25 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως.
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.