PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Τραγικός ο απολογισμός από τον βομβαρδισμό του ελληνορθόδοξου Μοναστηριού στην Γάζα


Σκοτώθηκαν 17 άνθρωποι - Υπάρχουν και πολλοί τραυματίες
- Την οδύνη του εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών


Συνολικά 17 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν κατά την ισραηλινή επίθεση σε ελληνορθόδοξο Μοναστήρι στην Γάζα, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας της Παλαιστίνης Mai al-Kaila. Την ίδια ώρα, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας κάνει λόγο για 18 νεκρούς. Σημειώνεται πως έως και αυτήν την στιγμή αρκετοί είναι οι άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια.

Το Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων (Wafa) μετέδωσε εχθές ότι ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Μοναστήρι που βρίσκεται στη συνοικία Αλ-Ζαϊτούν, στη νότια Γάζα, σημειώνοντας ότι προκλήθηκαν «σοβαρές υλικές ζημιές» σε τμήματα του ναού, ενώ ένα κτίριο που βρισκόταν δίπλα του, καταστράφηκε ολοσχερώς.

Την βαθιά του οδύνη εκφράζει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών


Με ανακοίνωσή του, το ελληνικό υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε τη «βαθιά του οδύνη για την απώλεια ζωών που προκλήθηκε από χτύπημα σε κτήριο παρακείμενο στο μοναστήρι του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα». Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η προστασία των αμάχων και η ασφάλεια των τόπων λατρείας και των θρησκευτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να διασφαλίζονται και να γίνονται σεβαστές από κάθε πλευρά».

Η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων


Το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων εξέδωσε ανακοίνωση που καταγγέλλει αυτή τη βομβιστική επίθεση. Το Πατριαρχείο ανέφερε:

«Στόχευση εκκλησιών και συνδεδεμένων ιδρυμάτων τους, εκτός από τα καταφύγια που παρέχουν για την προστασία αθώων πολιτών, ιδιαίτερα παιδιών και γυναικών που έχασαν τα σπίτια τους ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών κατοικημένων περιοχών τις τελευταίες δεκατρείς ημέρες, αποτελεί έγκλημα πολέμου που δεν μπορεί να αγνοηθεί».
 
Συνολικά 25 άτομα με ελληνικά διαβατήρια ζουν στη Γάζα

Σημειώνεται πως στη Γάζα βρίσκονται περίπου 25 άνθρωποι με ελληνικά διαβατήρια. Οι 13 εξ αυτών έχουν δηλώσει ότι θέλουν να φύγουν και είναι σε συνεχή επαφή με το προξενείο και την πρεσβεία, έχει δε υπάρξει συνεννόηση πως μόλις ανοίξει η Ράφα θα περάσουν στην Αίγυπτο. Οι υπόλοιποι, που συνδέονται κυρίως με την εκκλησία, είχαν δηλώσει ότι θα μείνουν.

zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget