PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Γερμανία: Καταρρέουν μισθοί και κατανάλωση – Η Ευρώπη οδηγείται στην φτώχεια


Τι μεταδίδεται…

Η εγχώρια κατανάλωση συνεχίζει να μην δίνει ώθηση ανάπτυξης στην Γερμανία. Οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν πρόσφατα να δεχτούν σημαντικές απώλειες πραγματικών μισθών. Η χώρα διολισθαίνει καθημερινά στην αβεβαιότητα!

Το γερμανικό λιανικό εμπόριο στέλνει σαφώς αρνητικά οικονομικά μηνύματα. Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, δεν υπήρχε ακόμη κανένα κίνητρο τόνωσης που να προέρχεται από το λιανικό εμπόριο. Οι πραγματικές πωλήσεις, ειδικά των τροφίμων, μειώθηκαν κατά 1,2% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα και μάλιστα μειώθηκαν κατά 2,3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι.

Τα πράγματα δείχνουν επίσης άσχημα για τις λιανικές πωλήσεις πέραν των τροφίμων. Σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, οι πωλήσεις εκτός τροφίμων μειώθηκαν κατά 2,2 τοις εκατό σε πραγματικούς όρους. Οι πωλήσεις μέσω Διαδικτύου και ταχυδρομικών παραγγελιών υπέστησαν επίσης σημαντικές απώλειες σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, στο μείον δύο τοις εκατό.

Αυτό δείχνει ότι η Γερμανία δεν θα ξεπεράσει την οικονομική της κρίση τόσο γρήγορα. Η πτώση των μισθών στην Bundesrepublik ευθύνεται πρωτίστως για την πτώση της κατανάλωσης. Οι Γερμανοί εργαζόμενοι αναγκάστηκαν πρόσφατα να αποδεχτούν σημαντικές απώλειες πραγματικών μισθών. Μόνο το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους οι εργαζόμενοι κατάφεραν να επιτύχουν μια μικρή αύξηση 0,1 τοις εκατό σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα προηγούμενα τρίμηνα, ο πληθωρισμός κατέστρεψε τις αυξήσεις των μισθών.

Με την κατάρρευση του γερμανικού επιχειρηματικού μοντέλου λόγω των κυρώσεων στην Ρωσία και του σχετικού υψηλού ενεργειακού κόστους, οι προβλέψεις είναι ακόμα πιο δυσοίωνες!!!

photo freepik

el.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget