Υλικά
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 450 γρ. φασολάκια
- Αλάτι, ανάλογα με τη γεύση
- Πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου.
- Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με την πέτσα προς τα κάτω και ψήστε το και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει.
- Αφαιρέστε τα μπούτια του κοτόπουλου και αφήστε τα στην άκρη. Αδειάστε το περιττό λίπος, αλλά αφήστε λίγο για τη σάλτσα.
- Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να αρωματιστεί, στη συνέχεια προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και καλύψτε το με τη σάλτσα.
- Προσθέστε τα φασολάκια στο τηγάνι.
- Ψήστε για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο.
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.