PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Σε θέση μάχης οι αρχηγοί – ΕΣΥ, μισθοί, Θράκη και προσφυγικό στην τελική ευθεία για τις κάλπες

[wide]

«Φουλάρουν τις μηχανές» οι αρχηγοί των κομμάτων, καθώς μας χωρίζουν μόλις πέντε ημέρες από τις εκλογές της Κυριακής.


Ο καθένας θέτει τα δικά του διακυβεύματα και προσπαθεί να «περάσει» τα διλήμματα που εκείνος θεωρεί ότι είναι κρίσιμα για τις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Από κανέναν δεν λείπει η αισιοδοξία, ενώ όλοι συμφωνούν σε ένα πράγμα: ότι δεν πρέπει οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τις νέες εκλογές χαλαρά, αλλά και να μην αφήσουν να πάει ούτε μια ψήφος χαμένη – ο καθείς για το δικό του κόμμα, φυσικά.

Με τον «αέρα» του νικητή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει πως, με την στήριξη του ελληνικού λαού, «στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή» και ζητάει ισχυρή αυτοδυναμία, χωρίς να παραλείπει κάθε φορά να επιρρίπτει στον Αλέξη Τσίπρα την ευθύνη – λόγω απλής αναλογικής – για την ταλαιπωρία των πολιτών να ψηφίζουν για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα, αλλά και του… κόμματός του επειδή δεν είναι ήδη κυβέρνηση.

Επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανατροπή των αρνητικών για τον ΣΥΡΙΖΑ συσχετισμών, που διαμόρφωσε η κάλπη της 21ης Μαΐου, με στόχο να ανεβάσει τα ποσοστά του ή – αν μη τι άλλο – να μην πέσουν κι άλλο. Και διαμηνύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, «ξορκίζοντας» τις επιδιώξεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να τον ξαναγυρίσουν εκεί από όπου ξεκίνησε, στο 4%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης υπόσχεται «αξιόπιστη προοδευτική» αντιπολίτευση και σημειώνει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποιεί τον φόβο και τους εκβιασμούς για να πετύχει τους σκοπούς του – «φόβος μην έρθουν τα χειρότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο», όπως λέει, και «εκβιασμούς ότι θα χαλάσει τις διακοπές του κόσμου με τρίτες εκλογές, αν δεν πάρει αυτοδυναμία».

Όσο για τον Δημήτρη Κουτσούμπα τονίζει πως μόνο το ΚΚΕ αποτελεί την γνήσια «100% λαϊκή αντιπολίτευση» εντός και εκτός Βουλής και συνεχίζει τον «πόλεμο» στα μικρότερα κόμματα – και κυρίως στην Πλεύση Ελευθερίας – ζητώντας να μην χάσει ούτε μια ψήφο το κόμμα του, αντίθετα, να ενισχύσει τα ποσοστά του και να εκλέξει περισσότερους βουλευτές από ό,τι τον Μάιο.

Και όλα αυτά, ενώ η ανάγκη αναμόρφωσης του ΕΣΥ και καλύτερων μισθών, το θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη και το προσφυγικό, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, βρίσκονται στην «καρδιά» της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Μητσοτάκης: «Στο τιμόνι θα είμαι εγώ την Κυριακή, με τη βοήθεια του Θεού»

Με την στήριξη του ελληνικού λαού, αλλά και την συνδρομή τού… Θεού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει αισιόδοξος ότι την ερχόμενη Κυριακή θα βρίσκεται εκείνος «στο τιμόνι της χώρας» από τη θέση του πρωθυπουργού, για μια δεύτερη τετραετία.

«Η σταθερότητα έχει σημασία και για ένα λόγο ακόμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την περιοδεία του στην Χαλκιδική: «την ανάγκη να υπάρχει ένα έμπειρο χέρι στο τιμόνι της χώρας, που θα χειριστεί τις μεγάλες εθνικές προκλήσεις», καθώς είμαστε σε μία «δύσκολη και σύνθετη γειτονιά».

Και απευθυνόμενος στο εθνικό αίσθημα των Ελλήνων, σημείωσε πως στη Νέα Δημοκρατία «έχουμε πολιτική ανάδειξης του γεωπολιτικού μας χαρακτήρα και ως κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να ενισχύσουμε τις ένοπλες δυνάμεις, εξασφαλίζοντας δίκαιη, αλλά αυστηρή μεταναστευτική πολιτική».

Ενώ αντιπαρέβαλε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια διασύρει τη χώρα, δεν επιτίθεται στην κυβέρνηση, επιτίθεται στη χώρα και ο κόσμος θα απαντήσει στις κάλπες», προειδοποίησε αναφορικά με τις θέσεις που έχει διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας για τις ελληνικές ευθύνες πίσω από το πρόσφατο ναυάγιο.

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ δυσάρεστο και είναι η μόνη κουβέντα που θα πω για την αντιπολίτευση», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «σήμερα να έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και να υιοθετεί πλήρως η Τουρκία την προπαγάνδα, την οποία έκανε ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εις βάρος του Λιμενικού».

Μιλώντας για την αύξηση μισθών, την οποία έχει υποσχεθεί – και για την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως είναι ακοστολόγητη – ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως «θα πετύχουμε καλύτερες απολαβές για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα μισθωτό και μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού, αλλά και μέσα από το στόχο μας να έχουμε μέσους μισθούς της τάξης των 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Και υποσχέθηκε πως σε τέσσερα χρόνια από τώρα, «όταν κάνουμε το ταμείο, η Ελλάδα θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα από την Ελλάδα του 2023, όπως η Ελλάδα του 2023 είναι πολύ καλύτερη χώρα από την Ελλάδα του 2019».
Τσίπρας: «Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές και αυτοί για κέρδη και ζημιές»

Με λόγια του Νίκου Καζαντζάκη και μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση ότι αντέχει και θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την Κυριακή, αλλά και μετά από αυτήν, ολοκλήρωσε την περιοδεία του στην Κρήτη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μην καταδέχεσαι να ρωτάς, θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε; Μόνο πολέμα!», έλεγε ο Νίκος Καζαντζάκης και «αυτό κάνουμε από την πρώτη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Πολεμάμε! Μαθημένοι στα δύσκολα, στις νίκες, αλλά και τις ήττες, στις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες, δεν σταματήσαμε ποτέ να δίνουμε τη μάχη για όσα εμείς θεωρούμε δίκαια και ανθρώπινα», δήλωσε από το Ηράκλειο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και με έμμεσες αναφορές στο προσφυγικό και όχι μόνον, τόνισε πως «δεν λογαριάσαμε ποτέ το πολιτικό κόστος. Μόνο πολεμάμε για τις αξίες μας και τα ιδανικά μας. Για την αξία της ανθρώπινης ζωής, που για μας δεν έχει χρώμα, θρησκεία και εθνικότητα. Για όσα είναι δίκαια για την κοινωνία και την Ελλάδα».

«Αδίστακτοι είναι οι πολιτικοί μας αντίπαλοι», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας για τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη, «γιατί δεν θέλουν μόνο να γίνουν κυβέρνηση, θέλουν να ξεμπερδέψουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, για να μην έχουν αντίπαλο την επόμενη μέρα να τους κοιτάζει στα μάτια».

Για να τονίσει χαρακτηριστικά: «Γλιτώσαμε από τα θηρία, δεν θα μας φάνε οι κοριοί».


Κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ πως δεν δίστασε να ρίξει «στην προεκλογική αρένα ευαίσθητα εθνικά θέματα», όπως αυτά για τη μουσουλμανική μειονότητα στην Θράκη», ενώ απαντώντας του για τα περί διασυρμού της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε πως «δεν δίστασαν να μετατρέψουν την ΕΥΠ σε εργαλείο του κόμματος και της κομματικής σκοπιμότητας και δεν δίστασαν να λασπώσουν εμάς και να χρησιμοποιήσουν τον διχασμό, να μας αποκαλέσουν ‘εθνική εξαίρεση', να μας πούνε ‘μειοδότες', όπως έκανε πάντα η Δεξιά στις πιο μαύρες μέρες της ελληνικής ιστορίας».

Για να σημειώσει ότι «στην αγχόνη που έστησαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, κρεμάστηκε ο δικός τους υποψήφιος στην Ροδόπη. Και μαζί κρεμάστηκε η δήθεν σοβαρότητα», θέλοντας να αποδείξει ο Αλέξης Τσίπρας πως η πολιτική Μητσοτάκη γύρισε «μπούμερανγκ» στη ΝΔ στο θέμα της Θράκης και ξεκαθαρίζοντας πως «εμείς με την πατρίδα δεν παίζουμε».

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget