PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Ο Ιταλοκαναδός σκηνοθέτης Bruno Pischiutta επιλέγει την Παραλία Κατερίνης ως τοποθεσία για τα γυρίσματα της επόμενης μεγαλοπαραγωγής του, "Η Τριλογία"


Ο Bruno Pischiutta, ο οποίος πρόσφατα διορίστηκε μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, έχει συμπαθήσει την περιοχή στους πρόποδες του Ολύμπου, στην οποία συχνάζει εδώ και πολλά χρόνια.

Η ταινία που θα γυρίσει ο Pischiutta στην Παραλία Κατερίνης είναι μία από τις τρεις μεγάλες ταινίες που έχει γράψει και αποτελούν την “Τριλογία”, ενώ οι άλλες δύο θα γυριστούν στο Λονδίνο, στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ταινία, η οποία έχει προγραμματιστεί να γυριστεί στην Ελλάδα, θα παρουσιάζει τα πανέμορφα τοπία της περιοχής που βρίσκεται ανάμεσα στο Αιγαίο Πέλαγος και τον αρχαίο Όλυμπο των θεών και θα περιλαμβάνει ένα καστ διεθνών ηθοποιών που θα φτάσει στο μικρό χωριό της Παραλίας.

Σε άρθρο του Αμερικανού δημοσιογράφου Φράνκι Στάιν που δημοσιεύεται στο Film Daily, ο συγγραφέας αφηγείται την πρώιμη αναγνώριση του Πισιούτα στην επαγγελματική του καριέρα και την πορεία του μέχρι να γίνει μέλος της Ακαδημίας.

Η εισαγωγή του Στάιν έχει ως εξής: “Ποιος λέει ότι δεν μπορείς να συνδυάσεις την πλούσια κινηματογραφική κληρονομιά της Ευρώπης με τη σύγχρονη κινηματογραφική σκηνή; Το τελευταίο αξιοσημείωτο γεγονός στον κόσμο του κινηματογράφου αποδεικνύει το αντίθετο. Ο Bruno Pischiutta, ο διάσημος ιδρυτής της καναδικής εταιρείας Global Film Studio, εισήχθη ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η είδηση ανακοινώθηκε στις 9 Μαΐου στο Βερολίνο της Γερμανίας, κατά τη διάρκεια του εορτασμού της Ημέρας Ειρήνης και Ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης”.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις υπέροχες λεπτομέρειες αυτού του νέου ζωντανού θρύλου.

 Εξαίσια ξεκινήματα

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου έχει ιστορία που χρονολογείται από το 1989, όταν ιδρύθηκε από μια ομάδα καταξιωμένων κινηματογραφιστών, μεταξύ των οποίων ο πρώτος πρόεδρός της Ίνγκμαρ Μπέργκμαν, ο Φεντερίκο Φελίνι και ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι. Η αποστολή της; Να καλλιεργεί τα συμφέροντα της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας. Σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κινηματογραφικού κόσμου και φιλοξενεί κάθε χρόνο τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου, όπου γιορτάζεται και αναγνωρίζεται η αφρόκρεμα των ευρωπαϊκών ταινιών.

Η εισαγωγή του Bruno Pischiutta φέρνει μαζί της μια αίσθηση νοσταλγίας. Ο αριστοτέχνης σκηνοθέτης αναλογίζεται τη διαδρομή του, από το ξεκίνημά του ως ηθοποιός του θεάτρου σε ρόλους από τον Τσέχωφ έως τον Σαίξπηρ, μέχρι την πρώτη του προσέγγιση στον κινηματογράφο ως νεαρός ηθοποιός, όπου σε ηλικία μόλις δεκαεννέα ετών κέρδισε το βραβείο των κριτικών για τον καλύτερο δευτεραγωνιστή στο Φεστιβάλ Βενετίας για την ερμηνεία του στην ταινία “Uomini Contro” (Πολλοί πόλεμοι πριν).



Ταξίδι στην Ακαδημία

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Pischiutta επιχείρησε να ασχοληθεί με τη σκηνοθεσία και είχε το προνόμιο να μοιραστεί το πάθος του με Ιταλούς σπουδαίους όπως ο Paolo Uccello, ο Domenico Pertica και ο Federico Fellini. Ο τελευταίος μάλιστα τον αναγνώρισε ως τον καλύτερο νέο σκηνοθέτη της Ιταλίας, γεγονός που αποδεικνύει την κινηματογραφική δεινότητα του Pischiutta.

Αναπολώντας το παρελθόν του, ο Pischiutta θυμάται τη συνάντηση με τον Fellini για πρώτη φορά στη Ρώμη, μια συνάντηση που τον οδήγησε να λάβει το διάσημο βραβείο Premio Simpatia. Το βραβείο αυτό, που είχε δοθεί προηγουμένως στους Ιταλούς σκηνοθέτες Φελίνι και Ζεφιρέλι, αποτέλεσε μνημειώδη στιγμή στην καριέρα του Pischiutta.

Το σκηνοθετικό του όραμα αναγνωρίστηκε περαιτέρω όταν η σύγχρονη διασκευή της Θείας Κωμωδίας του Δάντη Αλιγκιέρι, με τίτλο “Η Κωμωδία”, του χάρισε συγκρίσεις με το μοναδικό κινηματογραφικό στυλ του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν.

Πιο πρόσφατα, η μεγάλου μήκους ταινία του, “Punctured Hope: A Story about Trokosi and the Young Girls' Slavery in Today's West Africa”, προκρίθηκε για υποψηφιότητα στα Academy Awards® του 2010 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Πολιτική Κινηματογραφική Εταιρεία του Χόλιγουντ πρότεινε την ταινία για δύο βραβεία, “Καλύτερη έκθεση ταινίας” και “Καλύτερη ταινία για τα ανθρώπινα δικαιώματα”, ενώ οι άλλες ταινίες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ήταν οι “Avatar”, “Inglorious Basterds” και “Invictus”.
 
Ένα νέο κεφάλαιο

Σήμερα, ως αναγνωρισμένο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ο Pischiutta αναγνωρίζει αυτό ως ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα της λαμπρής καριέρας του. Η ειλικρινής ευγνωμοσύνη του απευθύνεται στον φίλο του και συνάδελφο μέλος της Ακαδημίας, τον Kostadin Bonev, τον Βούλγαρο σκηνοθέτη που τον σύστησε στην Ακαδημία εν μέσω ενός πυρετώδους προγράμματος γυρισμάτων στη Νέα Υόρκη.

Το Global Film Studio, υπό την ηγεσία του Pischiutta, ασχολείται επί του παρόντος με την παραγωγή του πολυαναμενόμενου έργου “The Trilogy”, το οποίο αγγίζει επίκαιρα θέματα της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας του λόγου.

Το έργο περιλαμβάνει τρεις αφηγηματικές ταινίες σε σενάριο και σκηνοθεσία της Pischiutta και τρία ντοκιμαντέρ με την καθοδήγηση της Daria Trifu. Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν στο Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Το έργο βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο προπαραγωγής και οι ημερομηνίες των γυρισμάτων θα επιβεβαιωθούν σύντομα.

Η πορεία του Bruno Pischiutta από νεαρός ηθοποιός του θεάτρου σε διάσημο μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου αποτελεί μια διαφωτιστική μαρτυρία της αφοσίωσης και του πάθους του για την τέχνη του κινηματογράφου. Καθώς ξεκινάει αυτό το νέο κεφάλαιο, δεν μπορεί κανείς παρά να αναρωτηθεί: Ποιες καινοτόμες και εμπνευσμένες αφηγήσεις θα φέρει ο Pischiutta στην οθόνη?

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget