PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Καταγγελίες: Εξώσεις σε εκπαιδευτικούς στα νησιά για να μείνουν τουρίστες

 


«Έχουμε συναδέλφους που μένουν σε αυτοκίνητα, σε κάμπινγκ, που φιλοξενούνται από άλλους. Δεν είναι απλά ότι τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά πως δεν υπάρχουν σπίτια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους εκπαιδευτικούς, είναι στους γιατρούς, τους νοσοκόμους, άνθρωποι που έρχονται για σεζόν».

Αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης σε δημοφιλείς προορισμούς όπου αναγκάζονται το καλοκαίρι να αφήσουν τα σπίτια που διαμένουν για να δοθούν σε τουρίστες.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μάνεση, η εκπομπή έχει μαρτυρίες εκπαιδευτικών οι οποίοι είναι στη Μύκονο και διαμένουν στο αυτοκίνητο αλλά επιλέγουν να μην βγουν στο γυαλί, φοβούμενοι πως θα απολυθούν και θα στοχοποιηθούν. «Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Τέσσερις άνθρωποι σε ένα διαμέρισμα και οι δύο κοιμούνται στην κουζίνα», ανέφερε.



Ο Γιάννης Μιλιάδης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων, είπε στον ALPHA πως «υπάρχουν προβλήματα στη Σαντορίνη, τη Μύκονο και γενικά στη νησιωτική Ελλάδα. Να σας πω ένα περιστατικό από τη Μύκονο: Από τέλη Απριλίου εκπαιδευτικοί άφησαν τα σπίτια τους, φιλοξενούνται μέχρι τέλος Μαΐου σε ξενοδοχειακές μονάδες. Και μέχρι να τελειώσει η εκπαιδευτική χρονιά θα ψάχνουν που θα μείνουν».
Εκπαιδευτικοί σε κάμπινγκ και αυτοκίνητα

«Έχουμε συναδέλφους που μένουν σε αυτοκίνητα, σε κάμπινγκ, που φιλοξενούνται από άλλους. Δεν είναι απλά ότι τα σπίτια είναι ακριβά, αλλά πως δεν υπάρχουν σπίτια. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους εκπαιδευτικούς, είναι στους γιατρούς, τους νοσοκόμους, άνθρωποι που έρχονται για σεζόν», σύμφωνα με τον κ. Μιλιάδη.

«Είναι τεράστιο πρόβλημα και πιστέψτε με η τοπική κοινωνία προσπαθεί να βοηθήσει, ο κόσμος της Σαντορίνης. Πρέπει όμως το ζήτημα να πάει στην πολιτεία να δώσει οριστική λύση. Πριν λίγους μήνες η υπουργός Παιδείας είπε πως θα δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς των νησιών αλλά ακόμα τα περιμένουμε. Το πρόβλημα είναι τεράστιο. Πιστέψτε με είναι δύσκολη κατάσταση και θα γιγαντωθεί στις αρχές της σχολικής χρονιάς», συμπλήρωσε.

reader.gr

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget