PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Έξι στο «σκαμνί» για βασανιστήρια σε 32 ηλικιωμένους στο γηροκομείο κολαστήριο των Χανίων

[wide]
Όχι μόνο έθεταν σε κίνδυνο τη ζωή τους, αλλά εκδήλωναν σταθερά απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Χανίων, με ορισμένες διαφοροποιήσεις σε σχέση με την εισαγγελική πρόταση, στέλνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου έξι άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση του γηροκομείου κολαστηρίου των Χανίων.
Πρόκειται για τους ιδιοκτήτες του γηροκομείου, μητέρα και κόρη, έναν γενικό γιατρό, έναν ψυχίατρο (και οι τέσσερις ήδη βρίσκονται στη φυλακή ως υπόδικοι) και δύο εργαζόμενους, οι οποίοι είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Και οι έξι κατηγορούνται για 32 περιπτώσεις εξαθλίωσης ηλικιωμένων, ενώ απαλλάσσονται για δύο ανθρωποκτονίες και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Όπως είχε αποκαλύψει το Cretalive, αναφέρεται ότι οι έξι «παρέλειπαν να χορηγούν την κατάλληλη τροφή, ποιοτικά και ποσοτικά στους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους δεδομένου του ότι η χορήγηση τροφής σε καθημερινή βάση σε αυτούς ήταν ελάχιστη έως ανύπαρκτη, η ποιότητα ιδιαίτερα χαμηλή, ενώ η χορήγηση γινόταν ταχύτατα σε ελάχιστο χρόνο ενόψει του ότι η παροχή κρέατος ήταν ιδιαίτερα σπάνια με συχνότερη τη χορήγηση οσπρίων ή ζυμαρικών, οι μερίδες φαγητού πολύ μικρές και ειδικά η ποσότητα του αλεσμένου φαγητού που χορηγούνταν στους μη αυτοεξυπηρετούμενους φιλοξενούμενους ήταν ελάχιστη π.χ. ένα φλιτζάνι του καφέ με, δύο με τρεις κουταλιές».

Μάλιστα οι ασυνείδητοι και απάνθρωποι, στους ηλικιωμένους τρόφιμους έδιναν μέχρι και επικίνδυνες για την υγεία τροφές π.χ. εντόσθια ζώων που παρέχονταν δωρεάν στο γηροκομείο.

Ακόμη παρέλειπαν να χορηγούν τη δέουσα ενυδάτωση και η χορήγηση υγρών, που ήταν ελλιπής έως ανύπαρκτη και επικίνδυνη για την υγεία των τρόφιμων. Παρέλειπαν να χορηγούν τα απαραίτητα αναλώσιμα για την καθαριότητα και την υγιεινή τους.

Προέβαιναν σε «χημική καθήλωση» των τροφίμων μετά την εισαγωγή τους στη δομή προκειμένου να αδρανοποιούνται με αποτέλεσμα να χάνουν σταδιακά την επαφή τους με το περιβάλλον, να είναι μονίμως ληθαργικοί και καθηλωμένοι σε καρέκλες και αναπηρικά αμαξίδια. 
Προέβαιναν σε «τεχνητή καθήλωση» μέσω της τοποθέτησης ιατρικών συσκευών για την παροχεύτευση τροφής και ουροκαθετήρων για την ούρηση, αν και δεν χρειάζονταν ιατρικώς. 
Παρέλειπαν συστηματικά τη διακομιδή τους σε νοσοκομεία και εκδήλωναν σταθερά απάνθρωπη και εξευτελιστική συμπεριφορά.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget