Υλικά:
- 410 γρ Ψιλοκομμένες Τομάτες
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 2 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 250 γρ ρύζι για ριζότο
- 300 γρ ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 μικρό μάτσο βασιλικού χοντροκομμένο
- 4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τις Ψιλοκομμένες Τομάτες Χωριό, μισό ζωμό λαχανικών και χτυπάμε να γίνει λείο.
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό και σιγομαγειρεύουμε.
- Στο μεταξύ, βάζουμε το βούτυρο αγελάδος και το Ελαιόλαδο ποικιλία σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνουμε να λιώσει το βούτυρο.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε να μαλακώσει, για 6-8 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το δεντρολίβανο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1 λεπτό.
- Βάζουμε και το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Στη μεγάλη κατσαρόλα προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό ζωμό με την ντομάτα.
- Αφήνουμε να μαγειρευτεί, ανακατεύοντας συχνά, προσθέτοντας ζωμό, όσο απορροφάται.
- Αφού προσθέσουμε το μισό ζωμό, βάζουμε και τα ντοματίνια. Μετά από 20-25 λεπτά, το ρύζι θα πρέπει να είναι κρεμώδες και μαλακό, τα ντοματίνια να έχουν μαλακώσει και όλος ο ζωμός να έχει εξατμιστεί.
- Καλύπτουμε, αφήνουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε τον βασιλικό.
- Γαρνίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και μαύρο πιπέρι και σερβίρουμε.
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.