ΚΕΦΤΕΔΕΣ
- 500 γρ κιμάς ανάμεικτος
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- μια σκελίδα σκόρδο τριμμένη
- 1 αυγό
- αλάτι
- ρίγανη
- πιπέρι μαύρο
- 1 κ γ κόκκινο γλυκό πιπέρι
- μαϊντανό
- 5 φρυγανιές τριμμένες
- 1 κσ ξύδι
- Ζυμώνω και αν χρειαστεί προσθέτω λίγο νερό, ο κιμάς να είναι αφράτος.
- Βάζω στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσω τα πράσα.
- Έπειτα τα πλάθω και τα μισοτηγανίζω.
- Καθαρίζω, κόβω και πλένω 1 κιλό πράσα.
- Τα ζεματάω σε βραστό νερό για 3 – 4 λεπτά, τα στραγγίζω και τα σοταρω σε 4 – 5 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Βάζω και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτω 1 κ.σ. κόκκινο γλυκό πιπέρι, 1 κ.σ. πελτέ, ανακατεύω, αλάτι, πιπέρι, 2 ποτήρια νερό και αφήνω να πάρει μια δυο βράσεις.
- Βάζω τους κεφτεδες με τα πράσα στο ταψί, σκεπάζω και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 40 – 50 λεπτά.
- Τα 10 τελευταία λεπτά ξεσκεπάζω να πάρουν χρώμα.
oikalyteres-syntages.gr
Δημοσίευση σχολίου
►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.