Υλικά:
- 3 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε μεγάλες μπουκιές
- 300 γρ. λευκά μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε 4 κομμάτια
- 3 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
- 2 σκελίδες σκόρδου σε μικρά κομμάτια
- 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά κομμάτια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 80 ml λευκό γλυκό κρασί
- 80 ml λευκό ξηρό κρασί
- 100 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- Ρίχνεις το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλας και προσθέτεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το κοτόπουλο.
- Τα σοτάρεις ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα.
- Όταν πάρει χρώμα το κοτόπουλο και μαλακώσουν τα υπόλοιπα υλικά ρίχνεις τα μανιτάρια και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Σβήνεις με τα κρασιά και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να εξατμιστούν.
- Προσθέτεις 4-5 κ.σ. νερό και το αλάτι.
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά.
- Λίγο πριν το βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις την κρέμα ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει και προσθέτεις τον μαϊντανό.
- Σερβίρεις με ρύζι ή ζυμαρικά.
Δημοσίευση σχολίου