PIERIA-OLYMPOS  -  Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.

Καθημερινή ηλεκτρονική εφημερίδα τής Πιερίας.





Το www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον θάνατο του πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου


Την παρέμβαση της αντιεισαγγελέως του Αρείου Πάγου προκάλεσε η είδηση του θανάτου του 16χρονου πυγμάχου Βασίλη Τόπαλου, έπειτα από αρκετές ημέρες νοσηλείας στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Αύριο, Τετάρτη (4/1) θα πραγματοποιηθεί η ιατροδικαστική εξέταση και εν συνεχεία η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία, καθώς η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας ζήτησε τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου κατ´ απόλυτη προτεραιότητα από τον αθλητικό εισαγγελέα. Ο αθλητικός εισαγγελέας είχε παρέμβει αμέσως μετά τον τραυματισμό του νεαρού πρωταθλητή και όλο αυτό το διάστημα διενεργεί, μέσω της αστυνομίας, προκαταρκτική εξέταση.



Νωρίτερα, διευκρινίσεις για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του 16χρονου αθλητή πυγμαχίας, έδωσε με ανακοίνωση που εξέδωσε, το Τζάνειο νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν ο νεαρός.

Η διοίκηση του νοσοκομείου ανέφερε λεπτομερώς την πορεία νοσηλείας του πρωταθλητή, αναλύοντας την κλινική εικόνα του κατά το χρονικό διάστημα που έμεινε στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μμ.».

Ο πρωταθλητής Ευρώπης, Βασίλης Τόπαλος, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια αγώνων σπάρινγκ το πρωί της Παρασκευής (16/12) σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, είχε ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να πέσει άπλετο φως σχετικά με τα πραγματικά περιστατικά, ενώ και η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας (ΕΟΠ) είχε ενημερώσει με ανακοίνωσή της πως «άμεσα θα καταθέσουμε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, για διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών».

Μαριόλης: «Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη»

Συντετριμμένος παρουσιάστηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας (ΕΟΠ), Χάρης Μαριόλης, με δήλωσή του σήμερα, Τρίτη (3/1), για τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή Ευρώπης Βασίλη Τόπαλου. Όπως ενημέρωσε η ΕΟΠ, η οικογένεια, οι φίλοι και ο κόσμος του ελληνικού αθλητισμού θα πουν το «ύστατο χαίρε» στον Βασίλη Τόπαλο την Πέμπτη (5/1) στις 14:30. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στον Ασπρόπυργο και εν συνεχεία η ταφή θα γίνει στο Δημοτικό Κοιμητήριο Σχιστού.

Ο πρόεδρος της ΕΟΠ, Χάρης Μαριόλης, δήλωσε για τον θάνατο του νεαρού πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου: «Η οικογένεια της ελληνικής πυγμαχίας θρηνεί τον άδικο χαμό του Βασίλη. Θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους γονείς, στην οικογένειά του. Χάσαμε ένα νέο υπέροχο παιδί, υπόδειγμα ανθρώπου, άριστο σε όλα, χάσαμε έναν σπουδαίο αθλητή με τεράστιες δυνατότητες. Κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Ιταλία για πρώτη φορά στην ιστορία του αθλήματος και στο αεροδρόμιο μου υποσχέθηκε ότι θα τα έδινε όλα για να φέρει και το Ολυμπιακό μετάλλιο. Είμαι συγκλονισμένος, ό,τι και να πω για το παιδί αυτό... θα είναι πολύ λίγο. Ο Βασίλης Τόπαλος με την αγωνιστικότητά του, το ήθος του και τον ακέραιο χαρακτήρα του μας έκανε όλους υπερήφανους».

Εν συνεχεία, ο Χάρης Μαριόλης πρόσθεσε: «Η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας κινήθηκε άμεσα σε συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και αναμένει τα αποτελέσματα της έρευνας για τις αδιευκρίνιστες συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού του αθλητή μας. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη».



Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook]
Το https://www.pieriaolympos.gr χωρίς να εγγυάται και συνεπώς να ευθύνεται, καταβάλλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, ώστε οι πληροφορίες και το σύνολο του περιεχομένου να διέπονται από τη μέγιστη ακρίβεια, σαφήνεια, χρονική εγγύτητα, πληρότητα, ορθότητα και διαθεσιμότητα. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη της ιστοσελίδας για οιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον επισκέπτη / χρήστη εξ αφορμής αυτής της χρήσης του δικτυακού μας τόπου.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget