112 ΑΑΔΕ Αγγελόπουλος Αγροτικά Αδέσποτα Αθήνα Αθλητικά Αιγίνιο Αιμοδοσία Ακρίβεια Ακτινίδιο Αλβανία Άλπεις ΑμεΑ Αμερική Ανατιμήσεις Ανδρουλάκης Ανέστης Μανώλας Ανήλικοι Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Αποζημίωση Αποκαλύψεις Απόστολος Τζόβας Απόψεις Άρθρα Αρμενία Αρχαίο Θέατρο Δίου Αρχέλαος ΑΣΕΠ Αστική Σχολή Κατερίνης Αστυνομικό δελτίο Άτρακτος Αυτοκτονία Βαγγέλης Γερολιόλιος Βαλκάνια Βελόπουλος Βέροια Βία Βιασμός Βίντεο Βιταμίνη Βόλος Βότανα Βουλή Γ.Ν. Κατερίνης Γαλλία ΓΑΣ Αρχέλαος Κατερίνης Γενοκτονία Γερμανία Γιάννης Μάζης Γιάννης Ντούμος Γιώργος Γιώργος Πιπερόπουλος Γυναίκα Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Δ.Π.Ε. Πιερίας Δ.ΥΠ.Α ΔΕΗ Δελτίο Τύπου ΔΕΥΑΚ Δήμος Πρότυπο Δημόσιο Δημοτικές εκλογές Δημοτικό Ωδείο Διασκέδαση Διασωστική ομάδα Διατροφή Διαφθορά Διάφορα Διεύθυνση Δασών Πιερίας Δικαιοσύνη Δικαιώματα Δίον Δίον-Ολυμπος ΔΟΕ ΔΥΠΑ Ε.Ε.Σ. Κατερίνης Ε.Ε.Σταυρός Ε.Π.Μ. Έγκλημα ΕΕ Εθελοντές Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας Εθνικά Εθνική Αντίσταση ΕΚΑΒ Εκδηλώσεις Εκθέσεις Εκκλησία Εκλογές ΕΛ.ΑΣ. ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ελαιόλαδο Ελατοχώρι ΕΛΓΑ Ελλάδα Ελληνοτουρκικά ΕΜΥ Ενέργεια Ενοίκια Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας Ενωση Ποντίων Κατερίνης Ένωση Ποντίων Πιερίας Εξαφάνιση ΕΟΔΥ ΕΟΕ ΕΟΠΥΥ ΕΟΣ Κατερίνης ΕΟΤ ΕΟΦ Επίδομα θέρμανσης Επικαιρότητα Επιλ Επιλογές Επιμελητήριο Πιερίας Επιστήμη Εργασία ΕΣΚ ΕΣΠΑ Εστία Πιερίδων Μουσών Εσωτερική ασφάλεια Εύα Καιλή Ευρωκοινοβούλιο Ευρώπη Ευχές ΕΦΕΤ ΈΦΕΤ ΕΦΚΑ Ζήσης Ζάνας Ημικρανία ΗΠΑ Ηράκλειο Θέατρο Θεραπεία Θεσσαλία Θεσσαλονίκη Θεωρίες σωνομοσίας Θρόμβωση Ι.Μ.Κίτρους Ιερά Μητρόπολη Κίτρους Ιστορία Κ.Ο.Κ Καιρός Καλλιθέα ΚΑΠΗ Καπνικός σταθμός Καρίτσα Καρκίνος Καταγγελίες Κατασκήνωση Κατάσχεση Καταφύγια Κατερίνη ΚΕΔΕ ΚΕΠ ΚΗΦΗ Κίνα Κινηματογράφος ΚΚΕ Κλοπή Κοζάνη Κοινωνία Κολινδρός Κομισιόν Κονταριώτισσα Κορινός Κόσμος Κρήτη Κτηματολόγιο Κύπρος Κώστας Κουκοδήμος Λεπτοκαρυά Λιτόχωρο Μακρόν Μακρύγιαλλος Μανώλης Κοττάκης Μαρούσι Μεθώνη Μελισσοκομία ΜέΡΑ25 Μέριμνα Παιδιού Μέση Ανατολή Μεταλλαγμένα τρόφιμα Μετάλλια Μητσοτάκης ΜΜΕ Μουσική Μύκονος Ν.Ο.Κατερίνης Ν.Πόροι ΝΔ ΝΟΚΑΤ Νοσηλευτές ΟΑΕΔ ΟΕΕ Οικονομία Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΟΚΑΝΑ Ολυμπιακή Ακτή Ολύμπιοι Κατερίνης Ολυμπος Ομορφιά ΟΠΠΑΠ Ορνιθολογία ΟΡΦΕΟ Οτι Να 'Ναι Ουγγαρία Ουκρανία Π.Ε.Πιερίας Π.Κ.Μ Παιδεία Παιδί Παραλία Παραπολιτικά Πάρκο ΠΑΣΟΚ Πάσχα Πάτρα Πεδίο Βολής Περιβάλλον Περίεργα Περικλής Χατζηγιάννης Πετρέλαιο Πέτρος Κιάφας Πήλιο Πηνειός Πιερία Πιέρια Πιερίδες Μούσες Πλαταμώνας Πλειστηριασμός Πλημμύρες Ποδηλατοδρομία Πολάκης Πολιτική Πολιτισμός ΠΟΤΑΠ ΠΟΥ Πρόληψη Προορισμοί Πρόσκληση Προσλήψεις Πρόστιμο Πύδνα-Κολινδρός ΡΑΕ Ράχη Ρεπορτάζ Ρόδος Ρουμανία Ρωσία Σάββας Χιονίδης Σάκης Γκούνας Σβορώνος Σερβία ΣΟΝΕ Σοφία Μαυρίδου Σπύρος Κουλκουδίνας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Συγχαρητήρια Σύλλογος Καρκινοπαθών Πιερίας Συναυλία Σύνέδριο Συνταγές Συντάξεις Τ.ΟΜ.Υ Ταγίπ Ερντογάν ΤΑΙΠΕΔ Ταξίδι Τέμπη Τεχνητή Νοημοσύνη Τεχνιτή νοημοσύνη Τεχνολογία Τοπικά Τοπική Αυτοδιοίκηση Τουρισμός Τουρκία Τροφές Τρόφιμα Τσίπρας Υγεία ΥΠΑΑΤ Υπέρταση Φεστιβάλ Φόροι Φώντας Μπαραλιάκος Χαλκιδική Χιμάρα Χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου Χορωδία Χρηματιστήριο Χρήστος Γκουγκουρέλας Ψυχαγωγία Ψυχολογία Ωδικά πτηνά Camping Erasmus Home Latest Life Style Media Nammos NASA Poutin Survivor Texas Tips Trump Zelensky

Συνταγή για άπαιχτη χοιρινή τηγανιά -Ο λαϊκός μεζές που συνοδεύει τα καλύτερα κρασιά

Χοιρινή τηγανιά με πολύχρωμες πιπεριές / Φωτογραφία: Shutterstock

Μερικά μυστικά της συνταγής


Το βασικό υλικό, το χοιρινό, είναι «κλειδί» στην επιτυχία της συνταγής. Το μπούτι είναι καθαρό κρέας, όμως ρισκάρετε να έχετε σκληρό κρέας στο δάγκωμα. Μια καλή πρακτική θα ήταν να μαρινάρετε για λίγο το χοιρινό… Σε κάθε περίπτωση, η υπομονή στην τελική διαδικασία, όπου το κρέας βράζει, είναι σημαντική για να γίνει πιο μαλακό το κρέας.
Για τον ίδιο λόγο, αλλά και για να διατηρήσετε φρέσκο το άρωμα στο πιάτο, καλό είναι να προσθέσετε το λεμόνι στο τέλος της διαδικασίας μαγειρέματος.

Τέλος, αναφορικά με τα λαχανικά, ο πιο κλασικός συνδυασμός είναι πιπεριές και φυσικά κρεμμύδι, ωστόσο μπορείτε να πειραματιστείτε άφοβα, φροντίζοντας σε κάθε περίπτωση να ψηθούν και να μαλακώσουν καλά.

Υλικά



  • ½ κιλό χοιρινό σπάλα σε μικρά κομμάτια
  • 80ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φετάκια
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ πιπεριά γλυκιά κόκκινη
  • ½ πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπερίτσα τσίλι (προαιρετικά)
  • 50ml λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • Το χυμό από ένα μικρό λεμόνι
  • 250ml νερό
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση



  1. Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει καλά. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και βάζουμε σε μπολ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, κρατώντας μια κουταλίτσα για το σοτάρισμα, και ανακατεύουμε το κρέας να λαδωθεί καλά. Πασπαλίζουμε και με το αλεύρι και ανακατεύουμε
  2. Σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και αποσύρουμε σε πιατέλα
  3. Σβήνουμε με τη μισή ποσότητα κρασιού και ξύνουμε με μια ξύλινη κουτάλα τον πάτο του σκεύους να πάρουμε όλη τη γεύση του κρέατος
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες, με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και αφήνουμε να μαλακώσουν καλά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε να γυαλίσει και να καραμελώσει ελαφρά
  5. Ρίχνουμε τέλος το σκόρδο και την ζάχαρη και συνεχίζουμε ώσπου να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα, ανεβάζοντας λίγο την ένταση της φωτιάς
  6. Σβήνουμε με το υπόλοιπο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί για 2-3 λεπτά
  7. Προσθέτουμε, τέλος, τη μουστάρδα και το νερό ζεστό, αλατίζουμε ελαφρά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου, ώστε να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το θυμάρι 5-10 λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.

Δημοσίευση σχολίου

►Το pieriaolympos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

[blogger][facebook][disqus]

Author Name

Pieria Olympos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.